Grev yasakları ile övünen Erdoğan işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı, oy istedi

Her fırsatta grevleri yasaklayan, işçilerin hak alma mücadelelerine engel olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı, onlardan oy istedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Her fırsatta grevleri yasaklayan, işçilerin hak alma mücadelelerine engel olan Erdoğan, işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı, onlardan oy istedi.

EMEKÇİ OLDUĞU YILLARI HATIRLADI
Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçimini kaptanlık yaparak sağlayan emektar bir babanın çocuğu olduğunu belirtti ve kendi emekçi yılları ile övündü.Gençlik yıllarında İETT’de işçi olarak çalışarak ter döktüğünü belirten Erdoğan, “Emeğin, alın terinin, arkadaşlarla bir sıcak somunu paylaşmanın mutluluğunu çok iyi bilirim. Ülkemize siyaset yoluyla hizmet etme mücadelemizde bu köklerimizi ve nereden geldiğimizi asla unutmadık. Daima sizlerin hakkını teslim etmeye çalıştık. Yıllarca istismar malzemesi yapılan 1 Mayıs’ı sizler için tatil ilan ettik, gerçek anlamda işçi bayramı yaptık” ifadelerini kullandı.

GREV YASAKÇISI ERDOĞAN, SENDİKAL HAKLARDAKİ ADIMLAR İLE ÖVÜNDÜ
AKP’nin iktidarda olduğu yıllar boyunca işçilerin tam 20 grevini yasaklayan, emekçileri yıllar yılı açlık sınırı düzeyinde ücretlere mahkum eden, hak alma mücadelelerine baskı ile karşılık veren Erdoğan; örgütlenme, sendikal haklar, ücretler, işçi sağlığı ve güvenliği gibi konularda çok önemli adımlar attıklarını savundu. İşçilerden oy istemeyi de ihmal etmeyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“2002’de 184 lira olan, yani 126 dolara tekabül eden asgari ücreti bugün 8 bin 500 liraya, yani 437 dolara yükselttik. Asgari ücreti ve diğer ücretlilerin asgari ücret kadarki gelirlerini vergi dışı bıraktık. Ne yaptıysak beraber yaptık, beraber başardık, sırt sırta vererek zorlukların üstesinden beraberce geldik. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da yine sizlerle beraber inşa edeceğiz. 14 Mayıs’ta siz işçi kardeşlerimin desteğine güveniyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüzü canıgönülden tebrik ediyorum.”

PATRONLARA GÖZ KIRPARKEN GREV YASAKLARI İLE ÖVÜNÜYOR
Erdoğan sık sık grev yasakları ile övünüyor. Bunlardan en somutunu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapan Erdoğan OHAL’i patronlar için kullandıklarını itiraf etmiş ve grevlere müsaade etmedikleriyle övünmüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı kapsamında konuşan Erdoğan, “Olağanüstü hali biz iş dünyamız daha iyi çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum, iş dünyanızda herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Şimdi böyle bir şey var mı? Tam aksine. Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır, burada greve müsaade etmiyoruz, çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız” demişti. EVRENSEL

2685050cookie-checkGrev yasakları ile övünen Erdoğan işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı, oy istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.