‘Grevle haklarımızı koruyalım!

Kamu sektöründe örgütlü UNISON sendikasının yerel belediyelerde çalışan üyeleri arasında yaptığı ön oylama, 750 bin yerel belediye çalisanlarinin çogunlugunun, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve emekli aylık planının değiştirilmesi planına karşı greve gitmekten yana olduklarını gösterdi.


UNISON sendikası yaptığı açıklamada, ön oylamanın ardından grev oylaması yapmak üzere grev komitesinin buluşacağını belirtti. UNISON genel sekreteri David Prentis “Emeklilik maaşlarının düşmesi ile erken ölüm arasında bağlantı bulunmaktadır. Hükümet tarafından emeklilik yaşının 60’dan 65’e yükseltilmesi, birçok yerel belediyelerde çalışanlar için mezarda emeklilik demektir” dedi.


Prentis yerel belediyelerde çalışanlarda 60 ile 64 yaş arasında ölüm oranının, finans ve ya IT sektöründe çalışanlardan iki kat daha fazla görüldüğünü belirtti.


Emeklilik aylıklarının ödenme sisteminde yapılacak değişikliğin ise, yerel belediyelerde çalışan kamu emekçileri için daha az emekli maaşı demek olduğu belirtildi. Yasa geçerse yerel belediyelerde çalisan kamu emekçilerinin, , 60 yaşinda emekli olması durumunda emekliliğinden yüzde 30 kesintiye gidileceğide belirtiliyor. UNISON genel sekreteri ‘bu teslim olmamız gereken bir kavga değil. Şayet hükümet bizleri dinlemezse, greve çıkmaktan başka seçeneğimiz yok’ dedi.


T&G, GMB ve UCATT sendikalarıda belediyede çalışan üyelerine danışmaya ve bilgilendirmeye devam ediyor. T&G sendika sözcüsü, sendikaların greve çıkmayı seçenek olarak gördüklerini belirterek, ‘şimdiden üyelerimizden aldığımız tepkilere baktığımızda, emeklilik haklarına yönelik değişiklik tasarısına karşı çok kızgın olduklarını görmekteyiz’ diye konuştu.


İtifayiciler Sendikası FBU’da üyeleri arasında ön oylama yapmaya hazırlanıyor. FBU sendikası üyelerinin en az beleyediye kamu çalışanları kadar yasa tasarısına kızgın olduklarını belirterek, bakanlığın emeklilik paralarını çalmaya çalışmakla suçladı.


FBU sendikası üyesi 1600 acil kontrol çalışanı yerel belediye emeklilik planı, 50 bin FBU üyesi ise itfaiyeciler emeklilik planı dahilinde bulunmakta. FBU genel sekreteri Andy Gilchrist’da ’ hükümetin tavrında bir değişiklik olmadığı takdirde, sendika olarak bizde grev oylamasına gideceğiz’ dedi.

777810cookie-check‘Grevle haklarımızı koruyalım!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.