‘Hamas gerçeklerle yüzleşmeli’

Abbas, CNN TÜRK’e verdiği demeçte, Türkiye ziyareti, Filistin’deki son gelişmeler ve Ortadoğu Barış Süreci’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Kendisinin El Fetih’li, başbakanın ise Hamas’lı olmasının çift başlı bir Filistin siyaseti yaratabileceği yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine Abbas, şunları söyledi:


“Ortada bir sorun olduğu kesin. Yönetimde iki ayrı siyasi tutum temsil ediliyor. Hamas iktidara gelmesine rağmen hala muhalefetteyken izlediği siyaseti sürdürüyor. Ben Hamas’ın bu eski tutumlarından vazgeçmesi gerektiği görüşündeyim. Hamas gerçeklerle yüzleşmeli ve İsrail hükümetiyle günlük ihtiyaçların gerektirdiği şekilde iletişim kurmalı. Hamas artık muhalif bir grup değil, bir iktidar partisi…”


Filistin kabinesindeki 24 bakanın İsrailli meslektaşlarıyla her gün görüştüğünü hatırlatan Abbas, “Buna rağmen Hamas İsrail’i tanımamakta direniyor” dedi.


ARINÇ: ”HAMAS VE İSRAİL, BARIŞA KATKIDA BULUNMALI”


TBMM Başkanı Bülent Arınç, ”Hamas hükümeti ve İsrail’in, yeni durum karşısında barışa katkıda bulunacak şekilde çalışmaları gerekiyor” dedi. Arınç, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ziyaretinde yaptığı konuşmada, seçim sonrasında Filistin’de yeni bir süreç başladığını ve bu sürecin barış ve huzur getirmesini dilediğini kaydetti.


Filistin lideri Abbas da Türkiye ile Filistin’in iki kardeş ülke olduğunu ve ilişkilerinin geçmişe dayandığını anlatarak, ülkesinde demokratik ve şeffaf bir seçimle Hamas’ın iktidara geldiğini, bunu ”saygıyla karşıladıklarını” söyledi. Abbas, son dönemde Filistin’in ekonomik sıkıntı çektiğini ifade ederek, bu sıkıntıların giderilmesini ve Filistin halkının refah içinde yaşamasını istediklerini söyledi.

1029730cookie-check‘Hamas gerçeklerle yüzleşmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.