HDP İngiltere’nin hedefi %30

HDP Britanla Seçim Koordinasyonu geçen Cumartesi günü saat 16’da eş zamanlı olarak Halkevi, Kürt Toplum Merkezi, Kırkısraklılar Derneği ve Londra Toplum Merkezi – Day Mer’de bilgilendirme toplantısı düzenledi…

Day-Mer’deki toplantıda konuşan HDP Britanla Seçim Koordinasyonu ‘ndan Feyzullah Cinpolat, Koordinasyon olarak seçim öncesinde Londra’da faaliyette bulunan 30 kadar kurumla ilişkiye geçtiklerini söyledi.

“SANDIĞA SERVİS HİZMETİ”

Koordinasyonun ilk olarak seçmen kütüğüne kaydolma ile ilgili olarak çalışmalar yaptığını belirten Cinpolat, “İlk on günde, 5 bin civarında yeni kayıt yapıldı. Seçimlerde 100 bine yakın Türkiyeli göçmenin oy kullanması bekleniyor” diye konuştu.

Londra ve Edinburgh’taki sandıklarda HDP’nin hedefinin 30 bin oy olduğunu belirten Cinpolat şunları söyledi:

“Bu hedefi gerçekleştirmek için kapı kapı dolaşıp HDP’nin çalışmalarını anlatıyoruz, işyeri ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Koordinasyon olarak seçim öncesinde Londra’yı dört bölgeye ayırarak buralarda etkin olan derneklerin insiyatif alarak seçmenlerle doğrudan temas kurmasını sağlıyoruz. Seçim günleri de seçmenin sandıklara taşınması konusunda servisler organize edeceğiz.”

Cinpolat gazetemize de “Biz Londra’daki seçimlerin olaysız ve barışçıl geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Umarız İngiltere’deki elektrik şirketleri de sandık bölgesinde kesinti yapmaz ya da kediler trofaya girmez”” diye konuştu.

HDP LONDRA MİTİNGİNE DAVET

Cinpolat şöyle devam etti:

“HDP Britanya Seçim Koordinasyonu, 26 Nisan’da Lee Valley Athletics Centre’de Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın katılımıyla bir miting düzenleyecek. Toplum üyelerini bu mitinge davet ediyoruz. Sayın Kışanak Türkiye’deki seçim kampanyası konusunda da geniş bilgiler verecektir…”

854100cookie-checkHDP İngiltere’nin hedefi %30

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.