Her sokağa kilise, kasabalıları kızdırdı

Teksas’daki 20 bin kişilik bir kasabada “kilise enflasyonu” yaşanıyor.

7 kilometrekarelik alana yayılmış minik kasabada 51 kilise yetmiyor gibi, alınmış 200 civarında ruhsatla yeni kilise açılmasına uğraşılıyor. Hıristiyanlığın ABD’deki türlü mezhep ve tarikatlarının âdeta bir yarış içinde arka arkaya kilise açmalarına, artık “Halk” da iyi gözle  bakmıyor.

Bush yönetimi işbaşına geldiği yıllarda kasabada sadece 20 kadar kilise vardı. Dünyaya “Haçlı seferleri” ilan etmek amacındaki yeni yönetimin arka çıkmasıyla ABD’de artan dinsel eğilimler ve yönelişlerden yüz bulmuş Hırıstiyan tarikatları, kasabada peşi peşine kilise açma yarışına kalktı. Son 5 yılda, Stafford’da kilise sayısı 51’e çıktı.

Kilise ruhsatlarını bol keseden dağıtan Belediye Başkanı’ysa ağır itham altında kaldı. Bununla birlikte kasaba belediye encümeni başkana arka çıkmaya devam ediyor. Stafford’un yerel basınından, Açık Gazete’nin derlediği bilgilere göre, kasabada Sinagog görülmezken, kiliselerin yanı sıra 1 adet İslam Mescidi ve Budist tapınağı da bulunuyor.

Ülkemizdeki kuran kursu ve cami bolluğuna aydınların verdiği karşılığı anımsatır biçimde, Stafford’un demokrat kimlikli hemşehrileri, “Bu kadar kilise olacağına, okul ve sosyal tesis açılmalı!” diyor.

 

1133410cookie-checkHer sokağa kilise, kasabalıları kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.