Toplumsal Direniş Bayramı kutlanıyor

Bugün kutlanan Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret eden Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, GKK’nın çok önemli bir görev yerine getirdiğini, GKK’nın çok uzun bir tarihi bulunduğunu, bu tarih içinde Kıbrıs Türk halkının her bireyinin de hatıraları ve GKK’yla bağı olduğunu belirtti.


Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk halkının GKK’yı her zaman bağrına bastığını vurgulayarak, “Bu çerçevede hem yaptığınız önemli görev, hem de halkımızın güvenli geleceği bakımından GKK’nın görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini gerçekten gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum” dedi.


Çağın bütün alanlarda olduğu gibi teknolojinin askeri alanda da uygulandığı bir çağ olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Talat, şöyle devam etti:


“Çağı yakalamak GKK’nın da temel görevlerinden bir tanesi. Ancak gördüğüm ve bildiğim ölçüde bunu da büyük ölçüde başarmıştır Güvenlik Kuvvetlerimiz… Bundan sonra da bu konudaki gayretlerini sürdürecektir. Zor bir görevle karşı karşıyasınız. Bu zor görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiniz, bundan sonra da yerine getireceğinizden eminim.”
Cumhurbaşkanı Talat, GKK Komutanı Özkılıç’ın bu yıl görev süresini doldurup ayrılacağına işaret ederek, hizmetleri için teşekkür de etti.


ÖZKILIÇ: “HALKIN GÜVENCESİ


Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç görüşmede yaptığı konuşmada, GKK’nın 30’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle hem devlete hem de Cumhurbaşkanı’na bağlılıklarını arz etmek üzere, GKK’nın ana birimlerinden oluşan arkadaşlarıyla birlikte cumhurbaşkanını ziyaret ettiklerini söyledi.


1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı faaliyetlerini 27 Temmuz’da başlattıklarını hatırlatan Özkılıç, yarın Boğaz’da resepsiyon, Çarşamba günü de Salamis Antik Tiyatro’da Haluk Levent konseri yer alacağını belirtti.


Özkılıç, GKK’nın yasal çerçevede görevini en iyi şekilde yerine getirmek için, iyi bir vizyon çerçevesinde faaliyet gösterdiğini, devletin sağladığı imkanlarla çalıştıklarını ve hiçbir eksikleri olmadığını ifade ederek, “Geleceği nasıl en iyi şekilde değerlendirebiliriz, teknolojimizi nasıl geliştiririz onun gayreti içindeyiz. Gelecekte de GKK’nın Kıbrıs Türk halkının güvencesi olacağına inanıyoruz. Buna layık olmak için gayret ediyoruz, taktir Kıbrıs Türk halkınındır” diye konuştu.


Tümgeneral Tevfik Özkılıç, Cumhurbaşkanı’na saygı ve şükranlarını da sundu.


 

691570cookie-checkToplumsal Direniş Bayramı kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.