Hillary bağışları bitince cepten harcıyor

ABD’de “Süper Salı” ön seçimlerinin ardından Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için rakibi senatör Barack Obama ile uzun bir yarışa gireceği anlaşılan senatör Hillary Clinton’ınseçim kampanyasında para kalmadığı ve birçok kampanya görevlisinin, ücret almadan karşılıksız çalıştığı ortaya çıktı.

Clinton’ın kampanyasının haberleşme direktörü Howard Wolfson, açıklamasında, Hillary’nin geçen ay kampanyasına özel servetinden 5 milyon dolar ayırdığını doğruladı. Obama Ocak’ta 30 milyon dolar bağış toplarken, Clinton’ın kampanyasının sadece 13.5 milyon dolar edinebildiği belirtildi.

Bu yüzden Obama, “Süper Salı” öncesinde, ön seçimlerin yapıldığı bütün eyaletlerde ilan ve reklam verebilirken, Clinton bu olanaktan yoksun kaldı.

ABD başkanlık seçimleri tarihinde maliyet açısından rekor kırması beklenen bu yılki yarışta Barack Obama, ülke çapında toplanan bağışlar açısından “en zengin” aday özelliğini taşıyor.
Öte yandan “Süper Salı” ön seçimlerinin ardından şimdiye kadar kazanılan toplam delegelerin sayısında Clinton, Obama’nın az farkla önünde gitmeyi sürdürüyor.

Associated Press ajansının verilerine göre Clinton, şimdiye kadar 1045 delege topladı. Obama’nın delege sayısı ise 960.

Demokrat Parti’de başkan adaylığını garantilemek için 2025 delegeye ulaşmak gerekiyor.
Obama, son basın toplantısında, sadece “Süper Salı” esas alındığında Clinton’ı, hem kazanılan eyaletler hem de elde edilen delegeler açısından geçtiğini ve kendisinin daha başarılı olduğunu söyledi.

Ancak Clinton, önceki ön seçimlerden kazandığı delege sayısının daha fazla olması nedeniyle halen önde gitmeyi sürdürüyor.

Cumhuriyetçi Parti’de ise “Süper Salı”da önemli zafer kazanan “favori” aday senatör John McCain’in delege sayısı 707’ye ulaştı.

Yine Associated Press’in rakamlarına göre, McCain’in rakipleri eski vali Mitt Romney’in 294, Mike Huckabee’nin 195 delegesi bulunuyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantilemek için 1191 delege kazanmak gerekiyor.


 

1166230cookie-checkHillary bağışları bitince cepten harcıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.