‘Hükümet telekulağı biliyor mu?’

Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, ”MİT’in yaptığı izleme ve dinlemeden hükümetin haberi olup olmadığı ve neden seyirci kalındığı” sorularını yöneltti. 


”Söz konusu dinleme ile ilgili olarak MİT görevlileri hakkında bugüne kadar neden idari ve adli süreç başlatılmadığını” soran Kart, ayrıca, şu sorulara cevap verilmesini istedi:


”Böylesine vahim bir olaydan hükümet, gazete haberiyle mi bilgi sahibi olmuştur?


Konunun tahkiki ile ilgili olarak çalışma başlatılmış mıdır; tedbir niteliğinde olmak amacıyla görevden geçici alma uygulaması hemen yapılacak mıdır? 


Yargıtay-MİT-Çakıcı ilişkileri kapsamında, MİT’in kendi denetimini yapmaya yönelik olarak MİT Müsteşarlığı Teftiş Kurulu tarafından düzenlenmiş, 15 Ağustos 2004 tarihli raporun denetimi neden yapılmamıştır? 


MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ilişki içinde olduğu müteahhit Hakkı Süha Şen’in bilgisine ve telefonuna ulaşılmadığı yolundaki gayri ciddi ve kara mizah örneği teşkil eden değerlendirmeye, nasıl itibar edilmiştir? 


Başbakanlık Teftiş Kurulu, bu ve benzeri olaylarda neden devreye sokulmamaktadır? MİT ile ilgili yasanın 3, 4 ve 7. maddeleri, başbakana açık bir şekilde sorumluluk ve yetki vermiş olmasına rağmen, bunun gereği neden yapılamamaktadır?”

1021380cookie-check‘Hükümet telekulağı biliyor mu?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.