İkizköy’de köylüler zeytine barikat oldu, şirket söküm işlemini durdurdu

Özer AKDEMİR / Evrensel Muğla – Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de termikçi şirket zeytin katliamı için harekete geçti.

Aylardır Akbelen Ormanı ve bölgedeki zeytinlikleri Limak-İG ortaklığının termik santraline karşı koruyan İkizköy Çevre Komitesi zeytinliklerin korunması için Muğla, Milas Belediye başkanlarının yanı sıra tüm Muğla milletvekillerine ve siyasi partilere destek çağrısı yaptı.

İkizköy’de sökülmek istenen zeytinliklerin olduğu bölgeden seslenen İkizköy Çevre Komitesinden Nejla Işık, “2017 yılında kamulaştırılan İkizköy merkez, eski adıyla Işıkdere de bulunan, sayısını tam bilemediğimiz zeytin ağaçlarını yıllardır kestirmiyorduk. Bugün söküm için geleceklerini öğrendik. Jandarma alana girmemize engel oluyor. Burada bir katliam var. Herkesi desteğe çağırıyoruz” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARI BUYURSUNLAR, NE ÇEVRECİ OLDUKLARINI GÖSTERSİNLER”

İkizköy Çevre Komitesinden Deniz Gümüşel “Yanınızdayız diyen herkesi Işıkdere’ye, zeytin katliamını önlemeye çağırıyoruz” dedi.

Deniz Gümüşel, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a seslenerek,

“Buyursun gelsinler ne kadar çevreci oldukların göstersinler. İzinsiz zeytin ağacı kesiyorlar, köklüyorlar, yanımızda dursun Muhammed bey. Alanda yanımızda olduğunu söyleyen tüm siyasi partilerin yetkililerini de il yöneticilerinin de bekliyoruz. Şu an “yanınızdayız” sözünüzü gerçekleştireceğiniz gün. Yani daha sonra basın açıklamalarına değil, şimdi yanımıza bekliyoruz hepinizi” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNİ ALANA BEKLİYORUZ

Muğla milletvekillerine de çağrı yapan İkizköylüler, “ Alanda ihtiyacımız var size eğer Muğla’nın zeytinlerden olmasını istemiyorsanız lütfen alanına gelin. Şirket izinsiz, kamu yararı vs. hiçbir şeyi olmadan kanuna aykırı bir şekilde zeytinleri katlediyor.” dediler.

“KAYMAKAMDAN KESİMİ DURDURMASINI İSTEDİM”

Köylülerin avukatı Arif Ali Cangı ise şunları söyledi: Milas Kaymakamını aradım, veterinerlik okulunda törendeymiş, Refik adına bir Müdür ile görüştüm, izinlerini sordum. Bizim öyle bir izin verme yetkimiz yok dedi. Hatta vardır izinleri, izinsiz bir şey yapmazlar dedi. Ben de izinsiz öyle şeyler yaptılar ki dedim, Kaymakam’a mesajımı aktarmalarını istedim, olaya müdahale edilmesini istiyoruz dedim. Kaymakam bey gelinde bilgi veririm dedi. Ben de şu an itibariyle sizin bilginiz oldu, olacaklardan siz sorumlusunuz dedim.

2595260cookie-checkİkizköy’de köylüler zeytine barikat oldu, şirket söküm işlemini durdurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.