İmamoğlu’nun hapis talebiyle yargılandığı dava 14 Aralık’a ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla açılan davada savcı mütalaasını açıkladı. İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık’ta görülecek.

Bugünkü duruşma İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde görüldü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “eski YSK Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanıyor.

Bugünkü duruşma öncesi FOX TV’de İlker Karagöz’ün sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum” dedi.

İmamoğlu, hakkındaki davayla ilgili olarak, “Beni zerre ilgilendirmiyor. Ne faydası ne zararı. Bazen bana soruyorlar sayın başkan bu davanın sonucu ne olursa size ne olacak. Hiç ilgilenmedim” dedi.

“Hücremde bu konuyla ilgili tek bir endişe, korku, kaygı, hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum” diye konuşan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum…Her ne olursa olacak ama ben her şeye rağmen bu ülkenin o yüce yargısına güvenmek istiyorum”.

İmamoğlu bir kez daha “ahmak” ifadesini YSK üyeleri için kullanmadığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdiğini savundu.

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ise İmamoğlu hakkında, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İmamoğlu, iptal edilen 31 Mart 2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından “31 Martı iptal ettirenler ahmaktır” demişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise eski YSK Başkanı Sadi Güven dahil 11 kişinin mağdur olduğu öne sürülüyor. İBB Başkanı İmamoğlu’nun “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

2646560cookie-checkİmamoğlu’nun hapis talebiyle yargılandığı dava 14 Aralık’a ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.