‘Şimdi okullu olduk… Sınıfları doldurduk…’

Okulun ilk gününde bir konuşma yapan Hornsey Atatürk Okulu Başkanı Türker Çakıcı, 11 Eylül Pazar günü eğitime resmen başladıklarını söyledi.


Tüm okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilere yeni dönemde başarılar dileyen Çakıcı, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuz ve diğer okullar, başarılarını daha yükseğe çıkaracaktır. Bu yönde bizim okulumuz da, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, genç nesillere yüksek seviyede eğitim vermek için çalışacaktır” dedi.  


Türkiye ve KKTC’den gelen öğretmenlerin yanı sıra kendileri tarafından tayin edilen öğretmenlerle okulun öğretmen kadrosunun dolduğunu kaydeden Çakıcı, 5 yaş grubundan A Level guruplarına kadar eğitim verdiklerini söyledi.


Eğitim sistemi ve okulla ilgili olarak tüm velilere her zaman kapılarının açık olduğunu vurgulayan Çakıcı, “Basın aracılığıyla halkımıza ulaşmaya çalıştık. Tüm ailelerin okulumuza gelmelerini ve bir kahvemizi içmelerini tavsiye ediyorum. Yavrularını böyle bir gurbet elde yanlız bırakmasınlar” şeklinde konuştu.


‘Ailelerin eğitime duyarlılığı artıyor’


Geçen yıl 200’ün üzerinde öğrenciye eğitim ve öğretim verdiklerini, bu yıl bu rakamı rahatlıkla geçeceklerini belirten Çakıcı, şunları söyledi: “Gazetelere verdiğimiz ilanların ardından çok sayıda telefon aldık. Telefonlarımız adeta susmadı. Aileler eğitim konusunda giderek duyarlı hale geliyorlar. Bugün ilk gün olmasına rağmen büyük bir talep olduğunu görüyoruz”.


Konuşması sırasında kayıt konusuna da değinen Çakıcı, “Kayıtta aile, öğrenci ve de yıllık olarak alınan 70 sterlin’in hazır olması gerekiyor. Bunun dışında hiçbir şey talep edilmiyor” dedi.


Ailelerden alınan bu paralarla okulun kirası ve diğer masrafları karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Çakıcı, “Elbette bu paralar okulumuza yetmiyor. Bizler çeşitli etkinliklerden elde ettiğimiz ve yardımsever işadamlarımızın bize sundukları katkılarla ayakta duruyoruz. Ayrıca buradan bize destek veren tüm işadamlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.

783670cookie-check‘Şimdi okullu olduk… Sınıfları doldurduk…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.