Irak Başbakanı: PKK’yı barındırmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki PKK varlığına karşı işbirliğinin hızlandırılması konusunda mutabakata vardı.


“Türkiye için tehlike oluşturan aşırı uçları Irak’ta barındırmayız” diyen El Maliki, “Kerkük, vazgeçilmez bir Iraklı kent” ifadesini de kullandı. El Maliki, basın toplantısı sırasında El Cezire TV Temsilcisi Yusuf El Şerif’in sorularını,“El Cezire’ye boykot uyguluyoruz” diyerek yanıtsız bıraktı.


Geçen ayın ortasında yapılması öngörülen ancak “kum fırtınası” gerekçesiyle son dakikada ertelenen ziyareti gerçekleştirmek üzere bu sabah Ankara’ya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeler sırasında PKK’ya karşı işbirliğinin hızlandırılması yönünde bir mutabakata varıldı. PKK’nın bürolarının kapatılması talimatını verdiğini anımsatan El Maliki de, “Türkiye için tehlike oluşturan aşırı uçları Irak’ta barındırmayız” diyerek PKK konusunda güvence verdi. ANKA


Başbakan Erdoğan’ın özel bir statüye kavuşturulmasını istediği Kerkük sorunu konusunda da güvence veren El Maliki, Kerkük’ü “vazgeçilmez” bir Irak kenti olarak nitelendirdi ve “Kerkük Iraklı bir kenttir ve Iraklı kalacak” ifadesini de kullandı.

1035470cookie-checkIrak Başbakanı: PKK’yı barındırmayacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.