‘Irak’ta savaşın bedeli ağır oldu’

Chatham House ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi tarafından yayımlanan raporda şöyle denildi:

“İngiltere hükümetinin, direksiyonu güçlü müttefikine bırakarak girdiği bu savaşın bedeli ağır oldu. İngiliz ve Amerikan askerleri, Iraklılar öldü. Büyük askeri harcamalar yapıldı ve terörle mücadele kampanyası zarar gördü. Buna karşılık El Kaide büyük propaganda avantajı sağladı, örgütüne para ve militan akışı hızlandı. ”

İNGİLİZ BASININDA RAPOR
The Daily Telegraph ve The Guardian gazeteleri de Chatham House raporunu öne çıkardı.

The Daily Telegraph “Savaşa gitmenin bedelini terörle ödüyoruz”, Guardian ise, “Londra saldırıları Irak’la bağlantılı” başlıklarını kullandılar.

The Daily Telegraph, raporun bulgularının, başından bu yana Londra saldırılarının Irak’la hiç bir ilgisi olmadığına kamuoyunu ikna etmeye uğraşan İngiltere Başbakanı Tony Blair’i zor durumda bırakacağını yazdı.

The Guardian’ın haberinde, Londra saldırılarının yarattığı tartışmaların değişik bir boyutu daha olduğu vurgulanarak, İngiltere’deki yüzlerce Müslüman örgütü bünyesinde toplayan iki büyük örgütten biri olan ve Irak savaşına karşı, başından beri İngiltere’nin diğer muhalif hareketleriyle cephe oluşturan Müslümanlar Birliği’nden Doktor Azzam Tamimi’nin, dünkü bir gösteride yaptığı konuşmayı aktardı.

Konuşmada Tamimi, Londra saldırıları ardından İngiltere’deki müslümanlara yaklaşıma şöyle tepki göstermişti:  

“Müslümanlara sesleniyorum. Sizi işaret eden parmakların baskısına boyun eğmeyin. ‘Hayır’ deyin. ‘7 Temmuz’da olanlardan ben sorumlu değilim. Yüreğim kan ağlıyor. Kınıyorum!’ deyin…”

1110870cookie-check‘Irak’ta savaşın bedeli ağır oldu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.