İşte İstanbul’da deprem riskli 7 ilçe

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan “Rezerve ve Riskli Alanlar” raporu, kentin dönüşüme ihtiyaç duyan bölgelerini belirledi. Raporda öne çıkan bilgiler şunlar:

Öncelikli ele alınması gereken Büyükçekmece, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla ve Zeytinburnu’nda ilan edilenin beş katı dönüşüme ihtiyaç vardır. Sadece Tuzla ilçesinde Bakanlığın ilan ettiğinin 38 katı büyüklükte bir alanda kentsel dönüşüm ihtiyacı mevcuttur.

Rapor, kasım ayında yapılan değişiklikler sonrasında yeniden gündeme gelen rezerv ve riskli alan kavramlarını ele alıp İstanbul’daki etkilerini değerlendiriyor.

İstanbul’da 6306 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana 70 adet riskli alan, 152 adet rezerv yapı alanı ve yaklaşık 84 bin riskli yapı ilan edilmiştir.

Riskli alanlar genellikle kamu mülkiyetinde bulunan, tek veya iki katlı düzensiz yapılar veya yüksek rant potansiyeli olan alanlardan oluşmaktadır.

Son 11 yılda İstanbul’da bulunan ve 2000 yılı öncesi yapılmış 800 bin binanın sadece 84 bini dönüşmüştür.

Öncelikli dönüşüme ihtiyaç duyulan 7 ilçe şunlardır: Büyükçekmece, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla ve Zeytinburnu. Bu ilçelerdeki dönüşüm ihtiyacının büyük olduğu ve özellikle Tuzla ilçesinde Bakanlık tarafından ilan edilen alanın 38 katı büyüklüğünde bir kentsel dönüşüm ihtiyacının bulunduğu belirtilmektedir.

Kanal İstanbul güzergahındaki rezerv alanlarda, merkezi yönetim tarafından yapılan açıklamalara göre 500 bin, İPA’nın analizine göre ise 2 milyon yeni nüfus artışı öngörülmektedir.

2759780cookie-checkİşte İstanbul’da deprem riskli 7 ilçe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.