İsveç Başbakanı eylemi kınayarak gönül almaya çalıştı

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson dün başkent Stockholm’de gerçekleştirilen bir eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuklasının bir binanın önündeki direğe ayaklarından asılmasını ve bu anın görüntüsününün sosyal medyada paylaşılmasını kınadı.

Ulf Kristersson, TV4 televizyonuna yaptığı açıklamada, “Demokratik seçimle göreve gelmiş bir yabancı liderle bu şekilde alay edilmesi çok ciddi bir gelişmedir” dedi. Kristersson bu eylemle, İsveç’in NATO üyeliği için yaptığı başvurunun sabote edilmek istendiğini söyledi.

İsveç Başbakanı, bu tip eylemlerin, ülkesinin güvenliği için de tehlike teşkil ettiğini belirtti. Kristersson ayrıca geçmişte ülkesinin önde gelen iki siyasetçisinin suikast sonucu hayatını kaybettiklerini hatırlattı. 1986’da İsveç Başbakanı Olof Palme silahlı, 2003’te de İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh bıçaklı saldırılarda hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, “İsveç’te PKK/YPG’nin başka bir propagandasını gördük. Aslında bu hem ırkçı hem nefret suçu içeren bir eylemdir” demişti.

2661030cookie-checkİsveç Başbakanı eylemi kınayarak gönül almaya çalıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.