Kabaş’ın tutuklanmasına ABD’den de tepki: Üzüntü duyuyoruz

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı. ABD, Kabaş’ın tutuklanması nedeniyle “üzüntü duyduklarını” açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price “İfade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine ve korunması gerektiğine inanıyoruz, bazılarını rahatsız edebilecek veya tartışmalı ifadeler olduğunda bile” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu ise Kabaş’ın tutuklanmasına yaptıkları yazılı açıklama ile tepki gösterdi ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

DHA, soruşturma kapsamında polis ekiplerinin Cumartesi sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gazeteciyi gözaltına aldığını bildirdi.

Daha sonra ise savcılık, Kabaş’ı tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

DHA’nın haberine göre Kabaş mahkemedeki ifadesinde, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur” dedi.

İstanbul 16. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararının gerekçeleri arasında, öngörülen cezanın “alt ve üst sınırı nedeniyle kaçma ve saklanma” ihtimalinin yüksek olmasını, bu nedenle bu aşamada “adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz” kalacak olmasını ve “tutuklamanın ölçülü olduğu kanaati”ne varılmasını saydı.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-60095806

 

2579900cookie-checkKabaş’ın tutuklanmasına ABD’den de tepki: Üzüntü duyuyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.