‘Kaddafi’nin oğlu Hamis öldürüldü’

Muammer Kaddafi’nin karargahını da koruyan seçkin birliklerin komutanı olan Hamis Kaddafi, aynı zamanda ülkedeki birçok savaş suçundan sorumlu tutuluyordu.

CEZAYİR’E SERT TEPKİ
Kaddafi’nin eşi, çocukılarının Cezayir’e sığınması Ulusal Geçiş Konseyi’nin (UGK) sert tepkisine yol açtı. Konseyin sözcüsü Mahmut Şammam, Cezayir’in aileye kucak açmasını provokasyon olarak niteledi.

Muhaliflerin sözcüsü Mahmud Şammam, düzenlediği basın toplantısında, “Kaddafi’nin ailesini kurtarmaya çalışma eylemine anlam veremediğimiz gibi, tasvip de etmiyoruz” diyerek, “Cezayir’e giden Kaddafi’nin ailesinin geri gelmesini istediklerini” söyledi.

‘KADDAFİ’Yİ YARGILAMAKTA KARARLIYIZ’
Komşularla iyi ilişkiler istediklerini söyleyen Şammam, “Kaddafi’nin ailesi ve kendisini yakalayıp yargılamakta kararlıyız” dedi.Şammam, davanın adil yürütüleceği garantisini verdiklerini de belirtti.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Kaddafi’nin eşi Safiye, kızı Ayşe, oğulları Hannibal ve Muhammed ile çocuklarının bu sabah Libya sınırından Cezayir’e geldiği belirtilmişti Açıklamada, Kaddafi konusunda bilgi verilmemişti.

1307820cookie-check‘Kaddafi’nin oğlu Hamis öldürüldü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.