kadıns&erkeks

Kadın vardır; ses verir sesinize, şenlendirir ruhunuzu kasvetliyken yüzünüz. Sabah aydınlığınız olur kahkahasıyla, güleryüzlü bir çerçevede seyreder sizi yanınızda olmadığında…. Günlük değil ömürlüktür.


Kadın vardır; bıkkındır, sıkıntı katar ömrünüze. Bir istediği bir istediğine uymaz, bir özler bir küser, size dünyayı dar eder. Ömürlük değil zulümlüktür.


Kadın vardır karamsardır. Her elini attığı dağılır elinde, yapıcı değil yıkıcıdır, yorar yüreğinizi. Kaçmak için tek bahaneniz onu kendi karamsarlığıyla başbaşa bırakmaktır. Böylelerinin yeri mezarlıktır.


Kadın vardır seksapeli ön plandadır. Daracık giysilerin içinde dişiliğinin bayrağını dalgalandırır. Ama onunda bir sonu vardır. Bir ömrü, bir anlık seksüel açlığınızla örtmek istemezsiniz. Bu günlüktür yarınlık değil…


Kadın vardır baktırır, kadın vardır sözünü dinletir, kadın vardır aşktır tepeden tırnağa, kadın vardır kaçırtır , kadın vardır güldürür kimileri de süründürür. Herşekilde kadın bir bilmece gibidir. Bazen bir harfle kelimeyi tamamlamaya çalışırsınız ancak bir de bakarsınız böyle bir kelime yok. Belkide yoktur sahiden, onu kafanızda siz yaratırsınız.


Çünkü siz neyseniz kadınınızda o’dur.


Erkek vardır; centilmendir, gözünüze hitab eder, ancak derin mevzuların anafikrini çıkartamaz, ruhunuzu daraltır, centilmenlik mentilmenlik hak getirir, salon erkeği olmaktan öteye geçemez.


Erkek vardır; Romeo gibi başlar, Jüliyet olduğunuzu hissettirir, fakat sizi kaybetmeyeceğinin rehaveti  çöktüğü an, beraber Godot’yu beklersiniz. Geriye ne Romeo kalır, ne Jüliyet . Ne bir düş kahramanı kadar romantik, ne gerçek bir entellektüel nede beyaz atlı prenstir artık. Sıkıntılı evcilik günleri birbirini takip eder.


Erkek vardır,  koynuna girdiğiniz kadar girersiniz cüzdanına da. Ama para herşey demek olsaydı, bütün zenginler  adam olurdu!


Erkek vardır aşktır, önünüze kırmızı halılar serer. Yolunuz onun yoluyla çakışıyorsa bir gün aşk bites de bir ömür huzurla geçer.


Erkek vardır; şımartır,  erkek vardır döver, erkek vardır sever yollarınıza düşer, erkek vardır sadakatsizdir  ama en tehlikelileri gözünüzün içine baka baka yalan söyleyenlerdir. Bu  durumda samimiyet önemlidir.


Tam bulduğunuzu sandığınız anda kaybedeceğinizi bildiğiniz erkekler de vardır, yinede  düşersiniz peşine. 


Erkek de, çok bilinmeyenli denklem gibidir, ne büyük hatalar yaptığınızı çözümü bitirmeden göremezsiniz.


Ne kadar insanızdır oysa kadın erkekten önce.


Hepimizin aşkları, zaafları, korkaklıkları, sıradanlıkları, olumlu olumsuz huyları vardır. 


Seviyorsak görmeyiz hataları, kabulleniriz. Sevmiyorsak herşey gözümüze batar.


Bence önemli olan, içimizden geldiği gibi ama dürüstçe ama yalansız ama itinayla sevmek ve korumaktır birbirimizi.

680880cookie-checkkadıns&erkeks

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.