Kandil’e yine bomba yağıyor…

Sabah erken saatlerden itibaren “Kandil Dağı’ndaki terör örgütü kamplarının uçak, topçu birlikleri ve helikopterlerce bombalandığı, bombalama sonucu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği” bildirildi.


Öte yandan, dün geceden bu yana hareketliliğin devam ettiği Diyarbakır’dan çok sayıda savaş uçağının havalandığı görüldü.


Bu arada, operasyon kapsamında, Hakkarinin Çukurca ilçesinden sınıra asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldığı gözlendi.
 
 “HEDEF PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”


 Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak’ın kuzeyine yönelik dün başlatılan kara operasyonunun hedefinin terör örgütü PKK olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsemektedir” dedi.


Babacan, Ankara’yı ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Selahhaddin Beşir ile Dışişleri Bakanlığında yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı.


Babacan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, başarılı bir operasyon yürütmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman Türk askerlerini kutladı.


Babacan, “Operasyonlara paralel bir biçimde yoğun bir diplomasi trafiğimiz de devam etmektedir. Bu operasyonla ilgili gerekli açıklamalar zamanlıca Genelkurmay Başkanlığımızca yapılmıştır, yapılmaya da devam edecektir” diye konuştu.

1055790cookie-checkKandil’e yine bomba yağıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.