Katrina Avrupalı tüketiciyi de vurdu

Sivil toplum örgütleri İngiltere’de akaryakıta yapılan zamları protesto etmek amacıyla, 14 Eylül’de başkent Londra’da ve rafinerilerin bulunduğu kentlerde, 16 Eylül’de de Galler’de gösteriler düzenleyecek.


Hükümetten akaryakıta uygulanan vergilerin düşürülmesi talebinde bulunan zam karşıtı lobinin yönetimi, bu talebin çarşamba gününe kadar yerine getirilmemesi halinde, saat 06.00’dan itibariyle eyleme geçecekleri uyarısında bulundu.


Eylem çerçevesinde rafinerilere giriş-çıkış önlenerek akaryakıt dağıtım faaliyetlerinin felce uğratılacağı belirtiliyor.


Galler’deki lobiciler ise Galler ile İngiltere’yi bağlayan en büyük karayolu M4’ü trafiğe kapatacakları tehdidinde bulunuyor.


2000 yılında da benzeri bir protesto düzenleyen eylemciler, günlerce rafinerilerin giriş-çıkışlarını kapatarak petrol dağıtımını engellemiş, çok sayıda kişi araçlarını akaryakıt yokluğu nedeniyle günlerce kullanamamıştı. Bu gösteri ve eylemler İngiliz ekonomisini 1 milyar Sterlin zarara uğratmıştı.
 
AB, YÜKSEK PETROL FİYATLARINI TARTIŞIYOR 


Öte yandan İngiltere’nin Manchester kentinde bir araya gelen AB maliye bakanları, Katrina Kasırgası’nın ardından 70 dolar sınırına dayanan petrol fiyatlarını tartışıyor.


Toplantıda AB maliye bakanları, vergi indirimi dahil yüksek petrol fiyatları karşısında alınacak tedbirleri tartışacak. Fakat üye ülkelerden birinde yapılacak vergi indiriminin diğer ülkeleri de baskı altında bırakacağı gerekçesiyle maliye bakanlarının ağırlıklı olarak akaryakıt vergilerinin düşürülmesine sıcak bakmadığı belirtiliyor.


Merkez bankalarıyla Avrupa Komisyonu yetkililerinin de katıldığı toplantı, yarın sona erecek.

783510cookie-checkKatrina Avrupalı tüketiciyi de vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.