Kendini geliştirme sırları

1.Her şeyin mükemmel olmasını istemek, bir zaman israfıdır.


Önemli konular üzerinde üstünlük için çalışmak ve  sıradan görevleri en iyi şekilde yapmak.
Zamanınızı gereksiz ayrıntılar üzerinde  israf etmeyin.


2. Esnek olun.


Malzemeleri, size uygun olacak şekilde organize edin. Organize etme prensibi, onu istediğiniz zamanda, istediğinizi bulabilmektir.


3. Basitleştirin.


Aradığınız değişikliğin miktarı önemli değil. Değişiklik için yeteri kadar yer yoksa  değişiklik olanaklı değildir. Aşırı çaba ve meşguliyet,  daha basit bir yaşam için, yorulmuş, bunalmış,  hasret kalmış hissini üzerinizde bırakır. Karışıklığa ve eklere  izin vermek üzücü olabilir. Yardım isteyin. Odaklanmanızı devam ettirecek  bir aile üyesini,  güvenilen  bir arkadaşı  veya  profesyonel bir organizatörü düşünün.


4.Odalarınızı temizleyin.


Artık giymeyeceğiniz veya kullanmayacağınız şeyleri  kaldırmak için zaman ayırın.  İstatistikler zamanın %80 ‘inde  elbilelerimizin %20 sini kullandığımızı gösteriyor. Bunun anlamı, nadir durumlarda  onları giymek için  sadece bekleyen  birçok giyeceğin var olduğu  anlamına gelir. O kadar çok şeyi saklamak için gerçekten ihtiyacınız var mı?


5. Gelişmeyi yüzdeler cinsinden ölçün.


Kendini geliştirme noktası,  uğraşma ortalamanızı arttırmaktır.  Bir alışkanlığı zamanın %10’unda değiştirmek, doğru yönde pozitif bir adımdır. Yaptığınız ilerleme için kendinize kredi verin.


6.Kendi kendinize nazik bir şekilde davranın.


Kendi kendine olumlu konuşmak, rezaletten daha iyi sonuçlar üretir.


7. Bir zamanlar birisi şunu demiş:  “Onu ne kadar sayılır yaptığınız  önemli değil, onu ne kadar devam ettirdiğinizdir.”


Nereye harcadığınıza dikkat edin ve bir tasarruf planı  başlatın. Bu plan birikim yapacak ve servetiniz büyüyecek.


8.Dinlenin.


Stres, bağışıklık sistemini tüketir. Hayatınızda denge arayın ve derin nefes alıştırmaları yapmayı öğrenin.  Ağzınızın tavanına dilinizi bastırın ve yavaşça burnunuzdan  devamlı bir şekilde, tamamen hava ile şişene kadar  nefes alın. Nefesinizi tutun ve dokularınıza ne kadar  oksijen getirdiğinize dikkat edin. Nefesinizi ağzınızın içinden dışarı verin. Gerektiği  kadar sık sık tekrar yapın.


9. Gülün.


Gülmek niçin o kadar iyi hissettiriyor?  Çünkü her güldüğünüzde  beyninizden  endorfinler salıverilir. Endorfinlerin morfine  benzer bir etkisi vardır. Ve bunlara sık sık vücudun kendi uyku getiricileri  olarak bakılır.


Endorfin iticileri: Gülümseme ve gülme,  alıştırma  yapma, pozitif düşünme,  aile ve arkadaşlarla bağlantı yapma, kutlamalar, onay alma ve doğayı yakından ve kişisel olarak tanıma


10. Bir hayat bulun!


Bu klişe, genellikle iğneleyici ve küçümseyici sözle söylenir. Bununla beraber, hakikaten çok iyi öğüttür. Bol bir hayat tarzına yatırım yapan bir çoğunluk arasında mısınız? Başarılı olmanız için yeni bir arabaya, kayığa,  veya pahalı bir tatile ihtiyacınız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer elmas bir yüzüğe, yeni bir takım elbiseye veya daha büyük bir TV’ye sahip olduğunuzda  hayat  mükemmel olacak mı? Evlerimiz, yaşam tarzımızı iyileştiren, servet için bir eşya deposu oldu, fakat yaşamamızı iyileştirmeğe  yetmedi.


11. Mutlu olmayı seçin.


Mutluluk, maddi servet sahipliği içinde bulunmaz. Daha ziyade,  derin yürekten gelir. Her sabah, iyi bir güne sahip olmak için bilinçli bir karar  verin. Her şeyin  daha  iyi olmasını beklemek yerine, halen sahip  olduklarınız için  müteşekkir olun.  Amerikan yazar ve kendini-geliştirme eğitimcisi Dale Carnegie, 1888-1955,  “Başarı, ne istediğinizi elde etmektir. Mutluluk, ne elde ettiğinizi  istemektir.” -Success is getting what you want; happiness is wanting what you get –  saptamasını  yapmıştır.


* İngilizce Öğretmeni ve Y. Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
Websitesi:   http://www.pekiyi.150m.com   
E-mail:  [email protected]

689590cookie-checkKendini geliştirme sırları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.