İki Türk gazeteci kutup yolculuğunda

İspanya Havayollarına ait uçakla Madrit’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda, yolculuklarına ilişkin gazetecilere bilgi veren Özerdem, Madrit’ten sonra Şili’ye, buradan da Güney Amerika’nın en uç noktasındaki Punta Anamas’a gideceklerini, sonrasında ise 6 saat sürecek uçak yolculuğunun ardından Antartika’ya varacaklarını söyledi.


Buradan zorlu yolculuklarına başlayacaklarını kaydeden Özerdem, sıcaklığın eksi 45-80 derece olduğu Güney Kutbu’nda 160 kilometrelik bir mesafeyi 16 günde yürüyerek sıfır noktasına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.


Daha önce Kuzey Kutbu’na giderek fok katliamını önlemek için çalıştıklarını, Sibirya’dan Alaska’ya yürüyerek geçtiklerini kaydeden Özerdem, “Şimdi son olarak da dünyanın dibine ‘Made in Turkey’ mührünü vuracağız. Oraya bayrağımızı dikeceğiz” diye konuştu.


Antartika Kıtası’nın sıfır noktasının deniz seviyesinin 2 bin 400 metre üzerinde olduğunu ve bu nedenle oksijenin az bulunduğunu belirten Özerdem, ”Zorlu bir serüven olacak. Bu maceramız dünyanın en soğuk ve en prestijli serüveni olarak gözüküyor ama zannediyorum başaracağız” dedi.


Yürüyüş için özel olarak yapılmış kıyafetler, bot ve montları da beraberinde götürdüklerini ifade eden Özerdem, “Türkiye’de bulamadığımız özel çadırlar kiraladık. Aynı zamanda CPS araçlarımız var yönümüzü gösterecek. Haberleşme cihazlarımız var. Bizi destekleyen SOS cihazımız var. Oraya varmak çok önemli bir şey. Önlemlerimizi aldık sıfır noktasına ulaşacağız” şeklinde konuştu.


Gazeteci Hakan Kumuk da amaçlarının AB sürecinde Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak ve Türk Bayrağı’nı sıfır noktasında dalgalandırmak olduğunu söyledi.


 

1037380cookie-checkİki Türk gazeteci kutup yolculuğunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.