Saddam’ın kızı idam karşıtı gösteride

Raghad’ın, Saddam Hüseyin’in asılmasına karşı düzenlenen gösteriye katılanlara teşekkür etmek için kısa bir süre gösteride yer aldığı belirtildi.

Siyah giysiler içindeki Raghad, kalabalığa hitaben, “Allah sizi korusun, şehit Saddam’a gösterdiğiniz saygıdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Gösteri, hekim, mühendis ve avukatları bir araya getiren meslek sendikalarının çağrısıyla, Amman’ın merkezindeki bir sendika binası önünde düzenlendi.Raghad, Amman’da yaşıyor.

TİGRİT’TE YAS ÇADIRI

Irak’ın ABD tarafından devrilen ve yargılandığı Duceyl davasında aldığı idam cezası önceki gün şafak vakti infaz edilen Devlet Başkanı Saddam Hüseyin için doğduğu yer olan Tikrit’te birçok yas çadırı kuruldu.

Tikrit’teki AFP muhabiri, kentin birçok yerinde kurulan çadırlarda Kur’an-ı Kerim okunduğunu, kente araçlarla girişlerin hala kapalı olduğunu bildirdi. İnsanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle asılan Saddam Hüseyin, Tikrit yakınlarındaki doğduğu köy Avca’da dün toprağa verilmişti.

GÖSTERİLER

Öte yandan, yüzlerce Saddam Hüseyin yanlısının Tikrit yakınlarındaki El Dur’da gösteri düzenlediği bildirildi.
Çoğu silahlı oldukları belirtilen göstericilerin, “Biz Baas mensuplarıyız” diye bağırdıkları belirtildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göstericilerin, üzerinde “Şehit ve kahraman” yazan, geleneksel Arap kıyafeti içindeki Saddam Hüseyin resimleri ile Irak bayrağı taşıdıkları ifade edildi. Göstericilerden 27 yaşındaki Luay Taih, “Saddam ölmedi, kalbimizde yaşıyor. Buraya, Saddam’ı asmaya cüret eden Irak hükümetini kınamaya geldik” dedi.

Kendini “Saddam savaşçısı” olarak tanıtan bir gösterici de, “Bizler, (Başbakan Nuri El) Maliki ve Irak hükümetini kınamak için mücahitleri, İslam ordusunu, Baas partisini temsil ediyoruz” dedi. Göstericiler, radikal Şii lider Mukteda Sadr için “korkak”, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi lideri Abdülaziz El Hekim için de “işgalci hesabına çalışan hain” nitelemesinde bulundu. Saddam Hüseyin iktidarında tek parti olan Baas partisi, 2003’de rejimin düşmesiyle kapatılmıştı. Gösteri sırasında, güvenlik gücünün ortada görünmediği belirtildi.

1143650cookie-checkSaddam’ın kızı idam karşıtı gösteride

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.