Kılıçdaroğlu “keşke”leriyle gitti… Özgür Özel genel başkan

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tura kalan seçimi Özgür Özel 812 oyla kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Özel, CHP’nin 8’nci Genel Başkanı oldu.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci tura kalan seçimi Özgür Özel kazanarak CHP’nin 8’nci Genel Başkanı oldu. 1366 delegesi bulunan CHP Genel Kurulu’ndaki ilk tur oylamada Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimleri yapıldı. İkinci tur seçimleri Özgür Özel, 812 oyla kazandı; Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Bugün parti meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Özgür Özel yaptığı ilk açıklamada “Başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne devam edeceğimiz genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi. “Buradan 130 milletvekili ile el ele omuz omuza buradan çıkıyoruz” diyen Özel, 81 il başkanını sabah 9’da toplantıya katılmaya çağırdı. Özel, ilk olarak Hatay’a daha sonra Osmaniye gideceğini belirtti.

CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda toplandı. Arena Spor Salonu’nun sağ tarafındaki tribünler Özel’i, sol ve arka taraftaki tribünler ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler için ayrıldı.

Özel’i destekleyenler tarafından “CHP değişirse Türkiye değişir”, “Sokağın sesine kulak ver” yazılı pankartlar asılırken, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tarafından “Kılıçdaroğlu halktır, halk yenilmez”, “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”, “Emekçiler, kadınlar ve gençler Bay Kemal’de birleştik” yazılı pankartlar asıldı.

Toplam 1366 delegenin seçildiği kurultayda genel başkanlığa aday olmak için 69 imzaya, genel başkan seçilmek için ise en az 684 delegenin oyuna ihtiyaç var.

Genel merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplam 1366 delegeden 771’i Kılıçdaroğlu, 592’i Özgür Özel’in adaylığı için imza verdi.

CHP’de genel başkan adaylığını açıklayan dört isimden İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan çekildiğini duyururken, eski milletvekili adayı Ünal Karahasan yeterli oyu toplayamadı.

2729820cookie-checkKılıçdaroğlu “keşke”leriyle gitti… Özgür Özel genel başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.