Kültür politikalarında yeni bir dönem

30 yılı aşkın bir süredir Fransız kültür politikaları ve sanat hayatının en önemli isimlerinden olan Olivier Poivre d’Arvor, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın konuğu olarak program koordinatörü Serhan Ada ile Santral Kampüsü’nde bir söyleşide buluşacak. Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul’a gelecek olan Olivier Poivre d’Arvor’un Fransa’daki kültür politikaları ile Fransız kültürünün diğer ülkelerde tanıtım ve var olma gücü üzerine yazdığı “Bug made in France/ Kültürel Kapitülasyonun Tarihi” adlı kitabı 2011 yılında Gallimard Yayınevi tarafından yayınlandı.

Avrupa’da ve Türkiye’de merkezi ve yerel yönetimlerin kültüre desteğinin yoğun olarak tartışıldığı bugünlerde, konuşmacılar kültür politikalarının geleceğini masaya yatıracaklar.

Olivier Poivre d’Arvor

Felsefe eğitimi alan, diplomat ve birçok roman ve denemenin yazarı Olivier Poivre d’Arvor 1999 yılından itibaren Fransa Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan ve 2006 yılında Culturesfrance adını alan Fransa Sanatsal Eylem Derneği’ni (AFAA) yönetti. 2010 yılından bu yana ise France Culture müdürlüğü görevini yürütüyor.

Doç. Dr. Serhan Ada

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü Program Koordinatörü olan Serhan Ada birçok sanatsal ve kültürel girişimin önemli bir üyesi. Birçok yapıtı bulunan Ada’nın 2009 yılında Ayça İnce ile beraber yayına hazırladığı Türkiye’de Kültür Politikalarına Giriş kitabı Türkiye’de bu alanda yayınlanmış ilk kaynak olma özelliğine sahip.

Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açıktır. Çeviri yapılacaktır.
Tarih: 13 Nisan 2011, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: Santral Kampüsü E3 101

1075810cookie-checkKültür politikalarında yeni bir dönem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.