Koşan Adam, Guinness’te

“The Runningman” lakaplı İngiliz Robert Garside, 6 kıtada koşarak 3 yıl önce epik yolculuğunu tamamlamasının ardından, bugün Guinness Rekorlar Kitabı tarafından resmen dünya çevresinde ilk koşan insan olarak kabul edildi.


Guinness Rekorlar Kitabı’nın 5 yıl 8 ayda 48 bin kilometre koşarak dünya çevresini koşan ilk insan olarak tanıdığı eski Londra polisi 40 yaşındaki Garside, “Şimdi çok çok mutluyum, çünkü bu koşu bana herşeye maloldu. Şimdi rahatladım, bu unvanla koştuğum yıllarda tüm dünyadan bana yardım eden insanlar için de çok sevindim” diye konuştu.


Dev koşusu sırasında Çin’de hapsedilen, Rusya’da vurulan, Meksika ve Panama’da silahlı hırsızlar tarafından kovalanan ve macerasını 13 Haziran 2003’te Yeni Delhi’de tamamlayan Garside, bazı şüpheci atletlerin, destek almadan ormanlar ve çöllerden geçtiğine inanmamaları ve Guinness yetkililerini kandırdığı yolundaki suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Garside, Guinness Rekorlar Kitabı’nın onamasıyla böylece kendini temize çıkarmış oldu.


Çok sayıda koşucu da, Garside’ı bu yalnız maratonunda, macerasını abartmak ve çeşitli süslemelerde bulunmak, ayrıca koşunun kimi bölgelerini atlamakla suçlamış, İngiliz atlet ise tüm bunları yalanlamıştı.


 Macerasına 29 yaşında psikoloji öğrencisiyken Londra’nın Piccadilly Circus Meydanı’ndan başlayan Garside, bu serüvenini kitap ve filme dökmek istiyor.


Koşusunu “her gün jogging yapmak ama hiç eve dönememek” olarak yorumlayan ve 2 yıl süreyle psikolojik destek alan Garside, eşini de 2000’de Venezuela’da koşarken tanıdı.


Himalayalar’da karların üstünde ve Tibet’te manastırda uyuyan “Koşan Adam”, uzun serüveni sırasında kimi gecelerini, güvenli olduğu için cezaevlerinde ve polis karakollarında da geçirdi.


 

801140cookie-checkKoşan Adam, Guinness’te

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.