Konsorsiyum toplandı

28 Ocak 2011 tarihinde, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda TC Eğitim Müşavir vekili Sayın Nihat Akbulut ve KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Sayın Hasan Kortay ile İngitere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol da hazır bulundu.

Konsorsiyum Başkanı Necmi Hasanoğlu yaptığı açılış konuşmasında eğitimin İngiltere Türk toplumunun geleceğindeki önemini vurgulayarak “gelecek kuşaklarımızın başarılı ve mutlu bir hayata kendi dil ve kültürüyle barışık ve yaşadığı ülkenin saygın bir ferdi olarak sahip olmasını istiyorsak önceliğimiz eğitim olmak zorundadır” dedi.

Toplantıda gündem gereği Konsorsiyum’un bugüne kadar ki çalışmaları değerlendirilirken özellikle velilerin eğitim konularındaki hakları ve sorumluluklarını bilmelerinin önemi üzerinde bulundu. Bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaların devam etmesi konusunda fikirbirliğine varılan toplantıda eğitim konularının tartışılıp ele alınacağı bir çalıştay düzenlenmesinin desteklendiği belirtildi.

Öğretmenlerin gelişimi için Middlesex Üniversitesi ile hazırlanan ortak proje hakkında bilgi verilen toplantıda, bugüne kadar Türk okullarında sorun olan uygun kaynak kitap sorununun, hem Türkiye’den gönderilen, hem de Konsorsiyum ile KKTC Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanıp bu yıl kullanılmaya başlanan kitaplarla aşılmış olmasının sevinç verici olduğu vurgulandı.

836470cookie-checkKonsorsiyum toplandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.