Kürkçü ve Yalçıner Londra’da Denizleri anlattı

1968 Gençlik hareketi önderlerinden BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve gazeteci yazar Mustafa Yalçıner “40’ncı yılında 6 Mayıs ve Mücadele” başlıklı bir panelde konuştu… DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin’in yönettiği paneli 500’e yakın katılımcı izledi.

Konuşmacılar 68’in günümüze yorumlanması gerektiği ortak görüşünde birleşerek demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde iyimser bir tablo çizdiler.

“ONLAR HALKIN İÇİNDEN ÇIKTI”

Yalçıner, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının halk çocukları olduğunu belirterek, “Hep örgütlü mücadelede yer almaları ve devrimcilerin birliğini savunmaları önemlidir” dedi.

Gezmiş’in son sözlerinin “Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Marksizm-Leninizm’in yüce ideolojisi. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler” olduğunu aktaran Yalçıner, “Deniz bize yürümemiz gereken yolu bu sözleriyle işaret etmiştir. Bu kısa ve öz bir devrim programıdır. Türkiye açısından başka yol yoktur. Halkların Demokratik Kongresi de bu yoldan yürümektedir” dedi…

“YENİ DEVRİM ÇAĞI BAŞLIYOR”

Kürkçü de Deniz Gezmiş’in 16 kelimelik son sözlerini “varidatımız” diye nitelendirerek 69 baharında devrimci solun kendisini bularak geleneksel soldan ayrıştığını anlattı.

Günümüzde Kürt özgürlük mücadelesinin 68 devrimci kuşağını referans almasının önemli olduğunu söyleyen Kürtçü, “Bugün yeniden dirilmeye çalışan CHP’nin gençleri bile Kılıçdaroğlu’na kızılyıldızlı bere giydirmek istemesi 68’in devrimci ruhundan beslendiklerini gösteriyor” dedi.

Kürkçü, “Geçmişin parlak sayfalarıyla ilgilenmek bizi yanıltabilir. Eksiklikler ve hatalar da ele alınmalı. Kazanımlar günümüze tercüme edilmeli. Yepyeni ve kocaman bir devrim çağı açılıyor. Bu deneyimlerimizi yeni gelecek için yorumlamalıyız” diye konuştu…

Türkiye’deki 2014 yerel seçimlerini “önemli ve kritik” olarak niteleyen Kürkçü, “AKP’nin özellikle ele geçirmeye çalıştığı bölgelerden uzak tutabilirsek Kürt halkına savaş yoluyla boyun eğdirme hamlesini de defetmiş oluruz” dedi.

Toplantı sonrasında sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi düzenlendi…

842540cookie-checkKürkçü ve Yalçıner Londra’da Denizleri anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.