Kundakçıların 46,5 yıl hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Veysi Akçan ile üniversite öğrencisi Burcu Ser ve İlke Söylemez’in 27 Aralık 2007 gecesi, Eminönü’nde park edilen 34 BE 4900 plakalı bir lüks otomobilin yakılması suçuna karıştıkları belirtildi.


Diğer şüpheli Serdan Çetin’in Kağıthane’de izinsiz gösteriye katıldığı ve 1 İETT otobüsünün molotofkokteyli atılarak yakılması suçuna karıştığı ifade edilen iddianamede, Ünal Durmaz ile üniversite öğrencileri Hasan Vergili, Sercan Avşar, Şehmuz Vural ve Servet Ürün’ün de kaldıkları yurt ile evlerinde örgütsel doküman ele geçirildiği anlatıldı.


İddianamede, Akçan, Ser ve Söylemez’in, “yasa dışı örgüte üye olmak”, “yakarak mala zarar vermek” ve “patlayıcı madde kullanarak genel güvenliği tehlikeye sokmak” suçlarından 10 yıldan 37,5 yıla, Çetin’in de “yasa dışı örgüte üye olmak”, “yakarak mala zarar vermek” ve “patlayıcı madde bulundurmak” suçlarından 14 yıldan 46,5 yıla kadar hapsi istendi.


Durmaz, Vergili, Avşar, Vural, Ürün’ün ise “yasa dışı örgüte üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Gözaltına alınan şüphelilerden Veysi Akçan, Burcu Ser, İlker Söylemez, Serdan Çetin ve Ünal Durmaz tutuklanmıştı.

1055230cookie-checkKundakçıların 46,5 yıl hapsi istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.