Kuzey Kıbrıs’a ‘reklam yasağı’ yasadışı

Mahkeme ayrıca bu kararın sağduyudan uzak olduğuna karar verdi. Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi, kararı “Aklın ve mantığın zaferi” diye niteledi.


Turizm Merkezi ile adanın kuzeyine paket turlar düzenleyen Paradise Found Turizm Şirketi şimdi hukuki gözden geçirme talebinde bulunabilecek.


Avukatları Michael Beloff; otobüs, tren ve diğer yerlere Kuzey Kıbrıs afişlerinin asılmasını yasaklamanın “yetkinin istismarı” olduğunu dile getirdi.


Beloff’a göre bu istismar, “Hukuki bir temele dayanmayan, siyasi değerlendirmeler”den kaynaklanıyor.


Avukat Michael Beloff ayrıca uygulamanın İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesine aykırı olduğunu dile getirdi. bu madde, ifade özgürlüğünü konu alıyor.


RUMLARIN ŞİKAYETİ


Londra Belediyesi Toplu Taşımacılık Birimi Mart ayında önce metro istasyonlarına ve belediye otobüslerine Kuzey Kıbrıs turizm ilanlarını almayı reddetmişti.
Belediye buna gerekçe olarak Londra’daki Kıbrıslı Rumların şikayetlerini göstermişti.


Metro ve otobüslerden sorumlu olan Taşımacılık Dairesi kararın, 1974’te Kuzey Kıbrıs’ta arazileri kalan Rumların incitilmemesi için alındığını açıklamıştı.


İngiltere pazarı, Kıbrıs Türk turizmi ve ekonomisi için yaşamsal önem taşıyor. İngiliz turistler Kuzey Kıbrıs’a yılda 150 milyon dolar bırakıyor. Bu rakam Kuzey Kıbrıs’ın ihracat gelirlerinin tam üç katı.


Rumlar ise yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlıyor. Bunların yarısını İngiliz turistler oluşturuyor.

782660cookie-checkKuzey Kıbrıs’a ‘reklam yasağı’ yasadışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.