‘Müslüman din adamı ithal etmeyin’

Victoria Eyalet Parlamentosu Üst Meclis Eumemmerring Üyesi Adem Somyürek, Federal Hükümete çağrı yaparak din adamlarını yurt dışından ithal etmeye son verip, kendi imamlarını kendi yetiştirmesini önerdi.

Somyürek, Londra bombalamalarından sonra Avustralyalı Müslümanlar arasında sesini yükselten ilk lider oldu.

Somyürek, Avustralya hükümetlerinin laik yapısını koruması, Müslüman toplumlarla ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Somyürek, aksi halde genç dimağların zehirlenmeye açık hale geleceği uyarısı yaptı. Adem Somyürek, “Dürüstçe kabul edelim, Mlebourne’da, Londra’yı sarsan olayları gerçekleştiren kişilerle aynı tipte insanlar var” diye konuştu.

Federal Hükümeti, 11 Eylül’den sonra Fransa’nın yaptığı gibi Müslümanları eğitmesi ve imamları yetiştirmesi için Avustralya İslam Konseyi kurmaya çağıran Somyürek, hükümetlerin İslam eğitimi diye verilen eğitimi kontrol etmesi gerektiğini de kaydetti. Din ve ırk ayrımını ayrımcılığını yasaklayan yasaların aşırı uçtaki İslamcılara karşı da uygulanması gerektiğini kaydeden Somyürek,  Başbakan Howard ve bakanların, Müslüman toplumları sık sık ziyaret etmeleri gerektiğini kaydetti.

Görüşlerini The Age Gazetesi’nde yer alan makalesinde dile getiren Somyürek şu yorumu yaptı:

“Avustralya ve dünyanın diğer yerlerinde yaşayan Müslümanların ayağa kalkarak bu psikopatlara ‘yeter artık’ demesinin zamanı geldi. Bizler, azınlıktaki bu çılgınların İslam dinini teslim almasına izin vermeyiz. Müslüman toplum, şiddet yanlısı, toplumun başka kesimlerine karşı nefret besleyen ayrık otlarını içinden temizlemeli.”

FOTOĞRAF: Adem Somyürek

1111430cookie-check‘Müslüman din adamı ithal etmeyin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.