Ölü sayısı 15 oldu

Olay yerine gelerek açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, patlamaya canlı bombanın değil, çöp tenekesine konulmuş patlayıcının neden olduğunu bildirdi.


Birinci patlamanın görüntülerinin bulunduğunu bildiren Güler, ''Elbette MOBESE kameralarının tespiti yapılacak. Olay sırasında çekim yapanlar olabilir. Birinci patlamadan sonra telefonlarla çekilen görüntüler olabilir. Görgü tanıkları ifadesi olabilir. Bu görüntüler tek tek değerlendirilecek'' diye konuştu.


Terör saldırısını gerçekleştiren örgüt konusunda çeşitli ihtimallerin şu anda değerlendirildiğini belirten Güler, ''Ama olayın bu kadar sıcaklığında şimdi yapacağımız şey, vatandaşlarımızın tedavilerinin en iyi şekilde yapılmış olmasıdır'' dedi.


Vali Güler, bir soru üzerine, ''Canlı bomba emaresi yok. Çöp tenekesine konulmuş patlayıcı. Zaman ayarlı, peş peşe ayarlanmış olabilir veya uzaktan kumandalı olabilir. Bunlar inceleniyor'' diye konuştu.


Olay yerinde basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da olayda kaç bombanın patladığı yolundaki bir soruya, ''Bana verilen bilgiye göre orada bir ses bombası patlıyor. Daha sonra da vatandaş toplanıyor. Vatandaş kümelenince çöp bidonundaki bomba patlıyor'' karşılığını verdi.


ATALAY, AKDAĞ VE KÖKSAL İSTANBUL'DA


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a geldiler.


Atalay, ''Şu an emniyet güçlerimizle birlikte olay yerini gezip incelemelerde bulunacağız. Can kaybı hakkında bir rakam vermek istemiyorum. Detaylı bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunacağım. Şu an üzüntümüzü ifade ediyoruz. Üzüntülüyüz. Ancak bu acımasız terörle mücadelemiz sürecek. Bizi yıldıramayacaklar'' dedi.


İçişleri Bakanı Atalay, ''Olayı üstlenen oldu mu'' şeklindeki soruyu da ''Henüz öyle bir bilgi elimizde yok'' diye yanıtladı.


Cumhurbaşkanı Gül: Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum.


TBMM Başkanı Toptan: Kaynağı, amacı, hedefi ve iletmek istediği mesaj ne olursa olsun, sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum.


Başbakan Erdoğan: İstanbul Güngören'de işlek bir caddede ve yoğunluğun bulunduğu bir saatte kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum.

1063600cookie-checkÖlü sayısı 15 oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.