Le Pen boş oy kullanacak

Le Pen, başkent Paris’te düzenlenen büyük mitingde ne Nicolas Sarkozy, ne de François Hollande’ı destekleyeceğini bildirdi; taraftarlarına da vicdanları doğrultusunda oy kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Marine Le Pen seçimlerin ilk turunda 6,5 milyon oy (oyların yüzde 17,9’unu) topladı.

Son kamuoyu yoklamaları François Hollande’ın Sarkozy’den 6 ile 10 puan ilerde olduğunu gösteriyor. Hollande ve Sarkozy yarın televizyonda bir araya gelerek kozlarını paylaşacaklar.

Marine Le Pen, Paris’in Opera Meydanında düzenlenen Ulusal Cephe mitinginde “Başlattığımız bu hareket durdurulamaz. Zaferimiz kaçınılmaz!” dedi. Partisinin yürüttüğü kampanyayı öven Le Pen, “Fransız politikasının yer çekim merkezi olduklarını” söyledi.

Le Pen, Sarkozy’nin son dönemde yaptığı siyaset değişikliklerinin 5 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde yaptıklarıyla çeliştiğini ve yeniden cumhurbaşkanı olamayacağını belirtti.

Nicolas Sarkozy de bugün Paris’in Trocadero Meydanı’nda, “yapılan gerçek işlerin ortaya konacağını” söylediği, büyük bir miting düzenliyor.

BBC, bu açıklamanın, Fransız Solu’nun işin değerini anlamadığı gibi bir mesaj taşıdığı için, işçi sendikaları arasında öfke uyandırdığını belirtiyor.

Bastille Meydanında sendikaların düzenlediği mitinge katılmamayı tercih eden Sosyalist Parti adayı François Hollande, Sarkozy’nin “daha ziyade gerçek işsizliğin cumhurbaşkanı olduğunu” söyledi. Mitingde Sosyalist Parti’nin birinci sekreteri Martine Aubry konuşacak.

1 Mayıs dolayısıyla Fransa’nın dört bir yanında işçiler ve işçi sendikaları, yürüyüş ve mitingler düzenliyor.

Sarkozy, bugün RMC radyosuna verdiği mülakatta aşırı sağın oylarını toplama amaçlı görülen konuşmalarını sürdürdü ve Fransa’da çok fazla göçmen bulunduğunu savundu. Sarkozy, “Göçmenleri toplumla bütünleştirme sistemimiz çalışmıyor. Neden? Çünkü topraklarımıza gelenleri toplumla bütünleştirmeyi tamamlamadan başkaları geldi. Çok fazla sayıda insan geldiği için de bütünleşme sistemimiz felce uğradı.” dedi. (BBC)

1341040cookie-checkLe Pen boş oy kullanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.