Liderlerden ‘şaka gibi’ gösteri…

TOBB’un 61. olağan seçimsiz genel kurulunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu el ele sahneden genel kurul salonuna girerek, delegeleri birlikte selamladılar.


TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Spor Salonu’nda yapılan genel kurulda 3 liderin TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile ellerini havada birleştirerek, delegeleri selamlamaları salondakilerin alkışlarıyla karşılandı.


Erdoğan, genel kuruldaki konuşmasında, Türkiye’yi her alanda farklı bir kulvara taşıyan istikrar ve güven ortamının zedelenmemesi için azami bir duyarlılık içinde olduklarını bildirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:


”Cumhuriyet’in kazanımlarına yeni kazanımlar eklemezsek, toplumu daha güçlü hale getirmezsek, demokrasimizi daha sağlam temellere oturtamazsak, bu yolda mesafe alamayız. 3,5 yılda çok önemli kazanımlar elde ettik. Ve bunlardan asla vazgeçmeyeceğiz. Ne sıkı mali politikamızdan, ne disiplinli para politikamızdan en ufak bir taviz vermeye asla niyetimiz yok. En ufak bir gevşemeye, rehavete, popülizme pirim vermedik, vermeyeceğiz.”


”DAHA FAZLA İNİSİYATİF BEKLİYORUZ”


Bunu, Türkiye’nin geleceği, çalışanlar, çalıştıranlar, üretenler, ülkede taş üzerine taş koyanlar için yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:


”Şimdi onlardan da kendileri için, Türkiye için daha fazla inisiyatif bekliyoruz. Türkiye’nin istikrarına, Türkiye’nin huzuruna, Türkiye’nin zor kazandığı itibarına, başarısına kastedenlere ortak bir cevabımız olmak zorundadır. Ekonomide elde ettiğimiz tüm kazanımların siyasetin kör dövüşünde heba edilmesi, bu ülkeye de bu millete de haksızlık olur. Bu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaz yola bizleri sokar. Biz hükümet olarak buna izin vermedik, vermeyeceğiz.”


“PROBLEM, İKTİDARIN TUTUMUNDAN”


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ekonominin kırılganlığının arttığını, bunda siyasi istikrar sorununun etkili olduğunu söyledi.


Baykal, TOBB genel kurulundaki konuşmasında, Türkiye’de bir partinin tek başına iktidarda bulunmasının önemli bir şans olduğunu ancak bunun doğru değerlendirilemediğini savundu.
Son dönemde yaşananlar nedeniyle ekonominin kırılganlığının arttığını kaydeden Baykal, ”Bugün karşı karşıya olunan istikrar probleminin altında iktidarın, Türkiye’nin anayasal düzeniyle ilişkilerini olması gerektiği gibi kuramaması yatıyor. Devletin bütün kurumlarıyla kavga eden, tartışan, gerginlik yaratmakta tereddüt etmeyen bir iktidar… Türkiye’deki siyasi istikrar problemi, iktidarın tutumundan kaynaklanmaktadır” dedi.


Baykal, Danıştaya yönelik saldırı ve ardından yaşanan gelişmelere de değinerek, ”Türkiye’nin cumhuriyetini koruma görevini kurumlara devretmeyelim. Cumhuriyeti demokrasi içinde koruma görevini halkımızın, toplumumuzun üstlenmesini sağlayalım. Hem cumhuriyete hem demokrasiye birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.


“PİYASA ÇEKİ DÜZEN VERDİ”


DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yıllardan beri aşırı değerlenen Türk Lirası’na piyasanın kendi kendine çeki düzen verdiğini söyledi.


Ağar, konuşmasında, Türkiye’nin bir daha krizlere tahammülü olmadığı gibi bunun telaffuzuna dahi tahammülü bulunmadığını söyledi.


Devalüasyondan bahsetmenin ”cahillik” olarak yorumlandığını belirten Ağar, ”Bugünün dünyasında devalüasyonları hükümetler yapmıyorlar. Artık piyasa kendi şartları içinde yapıyor. Bunu bilmemek daha büyük bir cahilliktir. Ortaya çıkan devalüasyonun rakamsal karşılığı ise yüzde 20 civarındadır. Yıllardan beri aşırı değerlenen Türk Lirası’na piyasa kendi kendine çeki düzen vermiştir, hükümetin bunu başarabilme kabiliyeti yoktur” dedi.


Bugün Türkiye’nin demokrasi ve güvenlik gibi iki unsuru dengeli bir şekilde yönetebilen hükümetlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Ağar, Türkiye’de demokrasi ve güvenliğin birbirine feda edilebilecek kavramlar olmadığını kaydetti.

1030600cookie-checkLiderlerden ‘şaka gibi’ gösteri…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.