Londra Olimpiyatlar için denetlendi

Ziyarette Londra’nın Olimpiyat Oyunları’na evsahipliği yapması için gerekli şartlara sahip olup olmadığı yolunda dört gün sürecek incelemelerine başladı.


İngiltere’den önce Madrid’de incelemeler yapan heyet, daha sonra New York, Paris ve Moskova’ya gidecek.


Uluslararası Olimpiyat Komistesi’nin değerlendirme heyetine, geçmişte Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Faslı eski bayan atlet Naval el Mütevekkil başkanlık ediyor.


DÖRT GÜNLÜK ZİYARET


Heyet, Londra’da geçireceği dört günde, halen kullanılan ve inşa edilmesi önerilen olimpiyat tesislerini gezecek, altyapı ve çevre şartlarını denetleyecek.


Başbakan Tony Blair ve Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone gibi politikacılarla da görüşmeler yapacak olan heyetin, kurallar çerçevesinde izin verildiği şekliyle tek sosyal faaliyeti, Kraliçe’nin Buckingham Sarayı’nda vereceği yemeğe katılmak olacak.


KARAR AĞUSTOS’TA


Başbakan Tony Blair, ülke ekonomisine ciddi katkıları olacağını belirterek olimpiyatların mutlaka Londra’da yapılması için yetkililerden ellerinden gelen her şeyi yapmalarını istemişti.


Londra uzun süredir heyetin denetimine hazırlanıyordu. Heyet kararını Ağustos ayında açıklayacak. 


Aday kentlere yapılan ziyaretinin ana amacının, “Bu kentlerin, başvuru komitelerinin hazırladığı belgelerde önerilen tesis ve olanakların, Komite’nin 600 sayfalık rehberine uyup uymadığını belirlemek” olarak açıklandı.
 

778280cookie-checkLondra Olimpiyatlar için denetlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.