Londra Saz Okulu 10 yaşında

LSO’dan yapılan açıklama aynen şöyle:

“2000 yılında kurulan LSO disiplinli eğitim sistemi ve deneyimli hocalarının sürdürdüğü müzik dersleriyle toplumumuzda tanınan ve güvenilen bir eğitim yuvası konumuna geldi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Halk Müziği Konserleri” serisini bu yılki etabında tamamı burada yetişen gençlerimizden oluşan 100 kişilik dev orkestrasını sahneye taşıyarak, böylesine geniş katılımlı bir sanatsal aktiviteyi toplumumuza ilk sunmuş oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Güler Duman, Özlem Özdil, Tolga Sağ, Emre Saltık, Emrah Mahzuni, Sevcan Orhan ve Ümit Yılmaz gibi yoz kültüre bulaşmamış, popülerleşme uğruna halk müziği köklerinden uzaklaşmamış seçkin sanatçılarla öğrencilerimizi aynı sahneye taşıyarak, birikim paylaşımına platform oluşturdu. Bu yıl saygın sanatçılarımızdan, enstrümantalist ve öğretim görevlisi Profesör Erol Parlak’ı sanatseverlere buluşturan L.S.O. daha önce de üstadımızı, şelpe tekniğinin genç sazseverlere aktarılmasına olanak sağlamak amacıyla Londra’ya davet edmişti.

Yetiştirdiği öğrencilerin sahne deneyimini artımak amacıyla salt kendi organizasyonlarıyla yetinmeyen L.S.O. davet edildiği One Love Hackney Shoreditch Park Festival, Finsbury Park Festival, Day-Mer Kültür ve Sanat Fetsivali etkinligi gibi organisyonlara katılmış, Queen Elizabeth Hall, Barbican Centre, Victoria & Albert Museum gibi saygın konser salonlarında konserler vererek, halk müziğimizin tanınmasına katkı sunmaya çalışmıştı.

Bu yıl BBC Senfoni Orkestrası ile L.S.O. birlikteliğiyle kayda alınan türkülerimizin çok sesli ve senfonik düzenlemeleri, BBC Radio 3’de yayınlanarak hem Britanya geneline, internet üzerinden ulaşabilenler içinse dünyanın her tarafına iletilmeye çalışıldı. Tottenham Festivali, Hackney Refugee Week, N16 Frange Festival gibi karma organizasyonlarda yer alarak öğrencilerimizin sahne deneyimlerini artırmaya, yerel radyo pogramlarımızda gençlerimizin performanslarına olanak sağlayarak kayıt disiplininin olgunlaştırılmasına çaba gösterildi.

Yeni öğrenim döneminde kuruluşunun 10. yılını kutlamayı hedefleyen L.S.O. akademik eğitim almış hocalarıyla sürdürdüğü saz, gitar, keman, piyano, şan, müzik teorisi, armoni ve bestecilik derslerine bu yıl tiyatro, halk dansları (folklör) ve futbol derslerini de ekleyerek daha kapsamlı eğitim imkanları sağlamayı amaçlıyor.

Gençlerimizin devam ettikleri okullardaki genel puan durumlarını yükseltici işlevi bulunan “sanatsal aktiviteler sertifikaları”nı edinmeleri için de özel eğitim sürdüren L.S.O. bu yıl keman öğrencilerini ‘Grade’ sınavlarına başarıyla hazırlayarak sertifikalarını kazanmalarını sağladı. Önümüzdeki dönem başvuru yapan öğrencilerimizle, Arts Awards’un desteklediği ve Britanya’nın saygın müzik okullarından Trinity College ile koordineli yürütülen sistem dahilinde Gold, Silver ve Bronze sertifikalarını kazanabilmek için özel bir eğitim sistemi de uygulanacak.

Hayata farklı açılardan bakabilmenin, olumsuz uğraş ve alışkanlıklardan uzak kalabilmenin en güzel yollarından biri olan sanatla ve müzikle uğraşmayı, ileride muhtemelen bir mesleğe bile dönüşebilecek yeni bir hobiye kavuşmayı hedefleyenler için, LSO. yeni öğrenin dönemine yönelik saz, gitar, keman, piyano, şan, müzik teorisi, tiyatro, halk dansları (folklör) ve futbol kurslarının öğrenci kayıtlarına başladı. Başvuru yapmak isteyenler 24 Stoke Newington High Street, N16 adresindeki LSO ile yüzyüze kurabilecekleri gibi www.londonsazschool.co.uk web sitesinden veya [email protected] e-mail adresinden ya da 020 7249 6455 numaralı telefondan da bilgi edinebilirler.”

824110cookie-checkLondra Saz Okulu 10 yaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.