Londra’da Türk bayrağına molotoflu saldırı

Çarşamba gecesi meydana gelen olayda, dernek binasının dışında asılı bulunan büyük boy Türk bayrağı yandı. İsminin açıklanmasını istemeyen olayın görgü tanıklarından bir kişi, “Binanın karşısında bulunan Türk kahvesine girerek durumu anlatınca, kahvede bulunan Türkler, saldırganların peşinden koşarak yakalamaya çalıştı” dedi.


Ayrıca görgü tanıkları, 5 kişi olan saldırganların, PKK sempatizanı olduğunu, bunlardan birinin Irak asıllı olabileceğini söyledi. İsmini vermek istemeyen Erzurumlu bir Türk de, “Olay anında Yaşar Place isimli Türk kahvesinde oturuyorduk. O arada dışarıdan ‘yangın var’ diye ses geldi. Biz de dışarı çıktığımızda binanın yandığını gördük. Yakan kişiler bu araya kaçtı. Biz de polise haber vermek için onları takip ettik” diye konuştu.


Saldırganların hazırlıklı geldiklerini ifade eden görgü tanığı, peşlerinden hızla koşan kişiye beyzbol sopalarıyla saldırdıklarını söyledi. Binanın Türk milliyetçilerinin olduğunu ifade eden aynı kişi, bayrağın bazılarını rahatsız ettiğini ve bu nedenle molotof ile saldırıldığını söyledi. Bir başka Türk de, olayı duyduklarında saldırganların peşlerinden koştuklarını söyledi. Saldırganlardan 4’ünün, sopalarla, kendilerini takip edenleri hırpaladığını da belirten görgü tanığı, saldırıda bulunanlardan birinin İran ya da Irak aksanıyla İngilizce konuştuğuna dikkat çekti.


Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede meydana gelen olaya şahit olan ve görüntülenmeyi istemeyen Türk vatandaşları da, saldırganların PKK sempatizanı olduğuna dikkat çekerek, Türk bayrağının bu kişileri rahatsız ettiğini ve bu nedenle saldırı gerçekleştirildiğini ifade etti.


Binada asılı bulunan büyük bayrağın yakılması, bölgede yaşayan Türkleri rahatsız ederken, binaya bugün yeniden bir bayrak asılacağı açıklandı.

806440cookie-checkLondra’da Türk bayrağına molotoflu saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.