Londra’daki Türk banka şubelerine saldırı

Londra’daki belediyelerin tanımıyla Türkiye ve Kıbrıs’tan gelen “Türkçe konuşan” göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’daki Türk bankalarının şubelerine kimliği belirsiz kişi/kişilerce terörist saldırıda bulunuldu. Saldırıda yalnızca maddi zarar meydana geldi. 


Gece saat 3 dolaylarında Haringey’deki Turkish Bank UK’in şubesine atılan patlayıcı ciddi hasara neden oldu. Patlayıcının etkisiyle bankanın ön çerçevelerinin tamamen yıkıldığı ve banka içindeki otumla alanının da yandığı tesbit edildi.


Aynı bankanın yeni açılan Edmonton şubesindeki ön camın ise vurulan sert cisimlerle parçalanmadığı görüldü. Camın parçalanmamasının saldırganlarca içeriye patlayıcı atma şanslarını yok ettiği sanılıyor.



Ziraat Bankası Stoke Newington


Kuzey’de yeni şube açan Ziraat Bankası ise yine aynı saatlerde patlayıcıyla saldırıya uğradığı ve banka iç oturum alanının patlayıcının etkisiyle yandığı görüldü. Turkish Bank UK Edmonton şubesi dışındaki iki banka şubesinin kullanılamayacak konumda olduğu saptandı.



Türk Bank Haringey


KAMERALAR İNCELENİYOR


Olay yerinde araştırma yapan polis yetkilileri bu aşamada hasar gören bankalarda bulgu araştırmasının yapıldığını belirterek, banka ve cadde kameralarının incelemeye alındığını belirttiler. Londra Polisi Scotland Yard’ın bilgi vermemesi İngiliz basın yayın kuruluşlarının da olayı haber bültenlerine almamaları dikkat çekti.



Turkish Bank UK Haringey Şube Müdürü Hüseyin Eriş


Kuzey Kıbrıs merkezli Turkish Bank UK Haringey Şube Müdürü Hüseyin Eriş gazetemize verdiği bilgide, şimdiye kadar bankaya yönelik bir tehdit ve eylem olmadığnı belirtti. 


Eriş saldırıya ilişkin şunları söyledi:


“Böyle bir saldırı bizim için sürpriz oldu. Akşam saat 3 dolayında Edmonton şubemize saldırı yapıldığı haberi geldi. Daha sonra Haringey şubemize ve daha sonra da Ziraat Bankası şubesine saldırı haberlerini aldık. Saldırıya uğrayan diğer banka şubelerine de geçmiş olsun diyoruz..”


Haringey şubesinde polis incelemesi sonrasında hemen dekorasyon çalışmalarına başlanarak ertesi gün hizmete açmayı planladıklarını belirten Eriş, banka hizmetlerinin diğer şubelerden sürdüğünü söyledi.



Turkish Bank UK Edmonton


Turkish Bank UK Edmonton Şube Müdürü Niyazi Albay da saldırıyla ilgili kendilerine herhangi bir bildiri verilmediğini belirterek, şubede hizmetin normal sürdüğünü belirtmekle yetindi.


Öte yandan Turkish Bankers Association (TBA) e-grubu üyeleri saldırıyı kınayarak saldırıya uğrayan şubelere geçmiş olsun dileklerinde bulundular…


İLK FOTOĞRAF: Turkish Bank UK Haringey şubesinde inceleme yapan polisler

789730cookie-checkLondra’daki Türk banka şubelerine saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.