Londra’daki Türkiyeli mültecilerden, “Sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesi”ne karşı açlık grevi

Londra’daki Türkiyeli topluma yönelik faaliyet gösteren Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK DER), Muhafazakar hükümetin “Sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesi”ne karşı açlık greviyle tepkisini gösterdi. GİK DER’in Kuzey Londra’da White Hart Lane’deki dernek binasında yapılan basın toplantısında hükümetin Ruanda planı sert bir dille eleştirilerek, sığınmacılarla 3 günlük dayanışma açlık grevinin yanı sıra çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

GİK DER’in basın açıklaması aynen şöyle:

“Sizlerin de son bir kaç aydır yakından takip ettiğiniz Britanya İçişleri Bakanlığınının yeni göçmenlik yasası kapsamında Britanya’ya yasadışı yollar ile girenleri Ruanda’ya Gönderme planları kapsamında sınır dışı edilme kamplarında tutulan 17 mülteci 1 haftadır açlık grevindeler.

Bu insanlık dışı saldırıya karşı Londra’da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği olarak 10 haziran 2022 Cuma günü ile 12 haziran 2022 pazar günleri arasında 3 günlük bir dayanışma açlık grevi başlattı.

Açlık grevi kapsamında Göçmenlere dönük Ruanda’ya gönderilme saldırılarını durdurmak için çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenecek.

11 Haziran cumartesi merkez Londra’da düzenlenecek eylem’in ardından, aynı gün akşam saat 17.00’da ‘Göçmenlere dönük saldırıları nasıl durdurabiliriz’ konulu bir forum gerçekleşecek yine aynı akşam twitter hashtag çalışması ile duyarlılık yaratılmaya çalışılacak.

12 haziran pazar günü saat 12’de 17 mültecinin açlık grevine girdiği sınırdışı edilme kampının önünde gerçekleşecek olan basın açıklamasının ardından açlık grevi sonlandırılacaktır.”

 

2613960cookie-checkLondra’daki Türkiyeli mültecilerden, “Sığınmacıların Ruanda’ya gönderilmesi”ne karşı açlık grevi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.