Lula yeniden Brezilya cumhurbaşkanı

Brezilyalılar ülkelerinin geleceğini oylarıyla bir kez daha, halen cumhurbaşkanlığı görevini yürütmekte olan  Luiz Inácio Lula da Silva’nin ellerine teslim ettiler.

Resmi sonuçlara göre, Lula, ikinci turda yarışmakta olduğu en yakın rakibi Sao Paulo’nun eski Belediye Başkanı  Sosyaldemokrat Geraldo Alckmin’in aldığı yüzde 39.90 oya karşın, oyların yüzde 60.64unu aldı.

Işçi Partisi’ni kurduğu ve 30  yıldan bu yana süren sendikacılık hayatının başladığı bir sanayii şehri olan Sao Bernardo do Campo’da oyunu veren ve daha seçimlerin sonucu belli olmadan sanki kazanmış gibi konuşan Lula, oy verdikten kısa bir süre sonra tüm siyasi partilerle anlaşma yoluna gideceği ve Brezilya’nın ihtiyacı olan  huzur ve büyük projelerin temelini atmaya başlayacağı açıklamasını yaptı.

126 milyon seçmenin oy verdiği ikinci tur seçimlerinde 8 aday arasından en çok oyu alan ikinci aday Alckmin ise, oyların yüzde60 sayıldıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi olarak galibiyeti açıklanan Lula’yı telefonla arayarak kutladı.

‘Halkın desteğiyle yeniden Lula’ seçim sloganıyla seçim yarışını sürdüren  Lula, neredeyse ömrünü adadığı siyasi arenada daha önce 3 ayrı kez başkan adayı olmuştu. Zaferi dördüncü seferde yakaladıktan sonra 1 Ekim’de birinci turu yapılan seçimlerde  ikinci kez cumhurbaşkanlığı görevini elde etmiş oldu.

Lula’nın yeni dönem cumhurbaşkanlığı, 1 Ocak 2007’de başlayacak.

1139430cookie-checkLula yeniden Brezilya cumhurbaşkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.