Meksikalı göçmen kiliseye sığındı

Elvira Arrelano adlı 31 yaşındaki Meksikalı bir kadın ABD’de kaçak göçmen olarak bulunduğu gerekçesiyle sınırdışı edileceği gün, kiliseye “iltica etti.”

Dört yıldan beri kaçak koşullar altından Chicago’da yaşayan Elvira’nın yanında 7 yaşında oğlu da bulunuyor.

Ana-oğul Arrelano’ların “United Methodist Church” kilisesine sığındığı haberini WGN-TV kanalı yayınladı. Canlı haberde Elvira’nın İspanyolca olarak, “Buradayım, burdan bir yere gitmiyorum!” demesi üzerine, kiliseye insanhakları savunucusu eylemciler ve bir çok kuruluştan temsilciler destek vermek amacıyla akın etti.

Chicago’daki Göçmen Bürosu ve polis yetkilileri ise, Elvira’ya kiliseden çıkması için süre tanındığını açıkladı. Yetkililerce, “Süre sonunda, gereken yapılacaktır!” denilmesi, polisin ana-oğul Meksikalıları yaka paça dışarı çıkartacağı anlamına geliyordu. Bir gelenek olarak, azılı ve ağır suçlular dışında, kiliseye sığınanlara zor kullanılması sıradışı bir uygulama sayılıyor.

ABD’de bir tahmine göre 12 milyon civarında kaçak Meksikalı bulunuyor. Washington yönetimi, geçtiğimiz aylarda büyük gürültü koparan bir göçmen yasası çıkarıp kaçakları sınırdışına göndermeye çalışıyor.

1134310cookie-checkMeksikalı göçmen kiliseye sığındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.