Merkez Bankası Başkanı’ndan uyarı

Merkez Bankası Başkanı King’in uyarısı krizin sürdüğü ve alınan önlemlerin yetersizliği anlamını taşıdığı için ulusal gazetelerde de geniş yer buldu.

The Financial Times, King’in bankaları bölme planlarını manşete çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“King, dün akşam daha sıkı düzenlemelerin gelecekteki mali krizleri önleyebileceğini düşünmenin bir hayal olduğunu söyleyerek bazı bankaları tasarruf mevduatı ya da bireysel ve işletme kredisi veren bölümleriyle daha riskli işlemleri yürüten bölümleri ayrı hizmet verecek şekilde bölmeleri gerekebileceğini belirtti.”

“King’in sözlerinin Maliye Bakanlığı’nı rahatsız edeceğine ise şüphe yok” yorumunu yapan gazete “Bakanlık tutumunu belirten son raporunda, bu tür bölünmenin bankaların daha güvenli şekilde hizmet vermesine imkan verdiği yönünde bir kanıt olmadığını söylemişti” diye devam etti.

BANKALARDAN DOĞAN GERGİNLİK

The Independent gazetesi de King’in, bankalara vergi mükelleflerinden sağlanan 1 trilyon sterlinlik desteği sürdürülebilir bulmadığını aktardı.

Gazetenin baş yazısında da bankaların siyasi düzeyde tepki çekmeye başladığı yorumu yapıldı. Yıllık karların çalışanlara ikramiye ödemek için değil, sıkıntı içindeki şirketlere yardım amacıyla kullanılması gerektiği görüşünü savunan gazeteye göre banka ikramiyelerden doğan gerginlik giderek büyüyor.

“OMUZLARDAKİ YÜK”

The Guardian gazetesi de King’in “Mali kriz, bir nesil İngiliz halkının omuzlarına yük olacak” sözlerini öne çıkardı.

Gazete; King’in mali yılın ilk yarısında bütçe açığının 77 milyar sterlin gibi rekor seviyelere tırmanacağı konusundaki uyarısına da yer verdi.

825520cookie-checkMerkez Bankası Başkanı’ndan uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.