Meteoroloji’de 41 ile uyarı

Meteoroloji‘den yapılan son değerlendirmelere göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bazı bölgelerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. MGM tarafından bugün için 41 ile sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde 2-6 Nisan arası beklenen hava durumu…

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

41 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD
MGM tarafından 9 il için turuncu kodlu ve 32 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

SARI KOD NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD NEDİR?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

DOĞU ANADOLU’DA RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT
Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Çarşamba) sabah ile akşam saatleri arasında Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerinde yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL’DA HAVA NASIL OLACAK?
İstanbul’da sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde 22 derece, çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

DEPREM BÖLGESİNDE TOZ TAŞINIMI VE KUVVETLİ LODOS
Deprem Bölgesinde bugün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen toz taşınımının Şanlıurfa’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımı ve lodosun meydana getirebileceği hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

2679100cookie-checkMeteoroloji’de 41 ile uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.