MHP’de Sinan Ateş’ten sonra HÜDA PAR gerilimi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle tartışma konusu olan HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılmasının ardından yaptığı açıklamalara tepki yükseliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimizle paylaşmıştır” açıklamasının MHP’de rahatsızlık yarattı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine sessiz kaldığı için kan kaybeden MHP, şimdi de HÜDA PAR’ın da Cumhur İttifakına katılması ile kriz yaşıyor.

12 Eylül sürecinde MHP ana davası avukatlarından olan Mehmet Saral, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılması sonrasında Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamaları eleştirdi. MHP’nin Sinan Ateş cinayeti sonrası durduğu noktayı da eleştiren Saral; “Ülkücüler adına ağlıyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Saral, Halk TV’de “Ekrem Açıkel ile Haber Masası” programına konuk oldu. MHP yerine CHP’nin Sinan Ateş cinayetinin takipçisi olmasına dair soruya Saral; şu yanıtı verdi:

“Ülkü Ocakları Genel Başkanı, bizim camiada MHP Genel Başkanlığından sonra gelen en etkili makamdır. Yani 2 No’lu liderdir. Ülkü Ocakları Genel Başkanı öldürülüyor, Milliyetçi Hareket Partisi sessiz kalıyor. Başsağlığı bile dilemiyor. 12 Eylül’den beri siyasi hasmımız olan CHP Sinan Ateş’e sahip çıkıyor, Sinan Ateş’in ailesine sahip çıkıyor. MHP artık yolunu şaşırdı. Nerede duracağını da bilmiyor. Sinan Ateş cinayeti MHP’nin milatlarından biridir. Kendisini siyasetin çöplüğüne hızla attı. Şimdi bir de HÜDA PAR meselesi çıktı. Ne demek HÜDA PAR ile yan yana gelmek, Sinan Ateş’e sahip çıkmamak… Sinan Ateş cinayetinde gözaltına alınan 21 kişinin birçoğu MHP’li. Bu ne demek, MHP artık resmen intihar ediyor. Tüm gençliğimiz bu yapının bulunduğu mahallede geçti. Biz bugün bu mahallede kendi cenazemizi kaldırdık.”

NE DEMİŞTİ?
“Hür Dava Partisinin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla ‘Emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir’ görüşünü paylaşan Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

2677560cookie-checkMHP’de Sinan Ateş’ten sonra HÜDA PAR gerilimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.