MI5: Müslüman gençler radikalleşiyor

Manningham-Buller, iç istihbarat servisinin elindeki dosyaların geçen Ocak ayından bu yana yüzde 80 oranında arttığını, bunların bir kısmının öncelikli izlenmesi gereken saldırı planları olduğunu belirtti.


İngiltere’de 1600 terör zanlısının sürekli izlendiğini, bunların 200 farklı terör ağının mensupları olduklarını belirten Manningham-Buller, bu zanlılardan pek çoğunun Pakistan’a yerleşen El kaide liderliğinin doğrudan denetimi altında faaliyet gösterdiklerini kaydetti.


Manningham-Buller, “Her geçen gün daha çok sayıda genç radikalize edilerek, pasif sempatizanlıktan aktif terörizme geçiyor. Gençler intihar bombacısı olmak üzere eğitiliyor” dedi.


Kendini ve başkalarını öldürmenin gerek bazı İngiliz vatandaşları, gerekse dünyanın başka ülkelerinden bazı insanlar için çekici bir hale geldiğini söyleyen İngiliz istihbarat yetkilisi, “Tehdit ciddi. Bu tehdit büyüyor ve her geçen gün daha da büyüyecek, nesiller boyu bu tehditle yaşayacağız. Bu münferit bir olay değil, kararlılıkla yürütülen bir kampanya” dedi. 

796300cookie-checkMI5: Müslüman gençler radikalleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.