MI6’in eski şefi: Diana’yı biz öldürmedik

İngiltere’de Diana’nın ölümünü soruşturan yüksek mahkeme yargıcı önünde ifade veren Dearlove, 38 yıllık istihbaratçılık kariyeri boyunca gizli servisin kimseyi infaz ettiğine tanık olmadığını söyledi.


Kazada Prenses Diana ile birlikte yaşamını yitiren Dodi El Fayed’in babası Muhammed El Fayed’in iddialarının doğru olmadığını, bunların son derece kişisel iddialar olduğunu belirten Dearlove, istihbaratın yapısını çok iyi bildiğini, 1994-1999 yılları arasında operasyonlar şefi olarak, 1999-2004 yılları arasında da servisin başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı.


İstihbaratın yasalar kapsamında olmayan herhangi bir operasyonu için mutlaka Dışişleri Bakanının onayını alması gerektiğini, Prenses Diana’nın öldüğü yıl bakanlıktan hiçbir onay taleplerinin olmadığını belirten Dearlove, böyle bir operasyonun yapılması halinde kendisinin bundan mutlaka haberdar olacağını da vurguladı.


Dearlove, Kraliyet ailesinin hiçbir mensubunun MI6 ile ilişkisi bulunmadığını da belirtirken, özellikle Prens Charles ve Prens Philip’in gizli servisin aktif elemanları olduğu iddialarını kesin dille reddetti.  


Dearlove, “İngiltere’yi asıl yöneten Prens Philip ve ona bağlı çalışan istihbarat örgütleridir” iddialarının da “saçma” olduğunu söyledi.


Sir Richard Dearlove, MI6’in Sırp lider Slobodan Miloseviç ve Libya lideri Muammer Kaddafi’yi öldürme planları yaptığı iddialarını da reddetti.

810140cookie-checkMI6’in eski şefi: Diana’yı biz öldürmedik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.