Mortgage ödeyenlere kötü haber

Banka yönetim kurulunun bugünkü toplantısında, sürpriz bir şekilde, gösterge niteliğindeki faiz oranları 0,25 puan artırılıp yüzde 5,25’e çıkartıldı. Böylece, faiz oranları son 5,5 yılın en yüksek seviyesine yükseltilmiş oldu.


Bankanın faiz artırımına ilişkin açıklamasında, İngiliz Sterlini’nin yükseldiği ve petrol fiyatlarının düştüğü, buna karşın ekonomide yedek kapasite oranının düştüğü ifade edilerek, bunun fiyatlar üzerinde baskı yarattığı ve enflasyon riskinin yükselme eğilimi gösterdiği ifade edildi.


Ekonomistlerin çoğu, karardan önce, yeni bir faiz artırımı kararı almadan önce Merkez Bankasının ekonomideki gelişmeleri takip etmek için en az bir ay daha bekleyeceği tahmininde bulunmuşlardı. İngiltere Merkez Bankası, 2006 Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmezken, Kasım ve Ağustos aylarında faiz oranlarını 0,25’er puan artırmıştı.


AVRUPA MERKEZ BANKASI, FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ


Avrupa Merkez Bankası Ynetim Kurulu bugünkü toplantısında, yüzde 3,50 olan gösterge niteliğindeki faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Banka, 2006 yılı Aralık ayında gösterge niteliğindeki faiz oranlarını yüzde 3,25’ten yüzde 3,50’e çıkarmıştı. AMB Başkanı Jean-Claude Trichet, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, bankanın enflasyonu önümüzdeki aylarda çok yakından izleyeceğini bildirmişti.


AVURAPA FAİZ DEĞİŞTİRMEDİ



Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (AMB), faiz oranlarını değiştirmedi.


Banka yönetim kurulu bugünkü toplantısında, yüzde 3,50 olan gösterge niteliğindeki faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Banka, 2006 yılı Aralık ayında gösterge niteliğindeki faiz oranlarını yüzde 3,25’ten yüzde 3,50’e çıkarmıştı.


AMB Başkanı Jean-Claude Trichet, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, bankanın enflasyonu önümüzdeki aylarda çok yakından izleyeceğini bildirmişti.


 
 
 
 

798150cookie-checkMortgage ödeyenlere kötü haber

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.