Müslümanlar’dan özür dilemedi

Victorian Civil and Administrative Tribunal (VCAT)’ta yargılanan grubun lideri Danny Nalliah, VCAT Başkan Yardımcısı Michael Higgins’in Müslümanlara yönelik yaptığı yorumlardan dolayı özür dilemesi emrini yerine getirmeyeceğini belirterek, “Özür dilemektense hapse gitmeyi tercih ederim” dedi.. 

Victoria İslam Konseyi, Nalliah’ın islam karşıtı yorumlarını “hakaret” kabul ederek mahkemeye vermişti. Hristiyan fanatik grup, 2002’de Victoria’da yürürlüğe giren Racial and Religious Tolerance Act çercevesinde inancı yerme suçu işlemekle suçlanıyordu.

ÖZÜR YETECEKTİ

Mahkeme, grubun Müslümanların Avustralya’yı teslim almak, ev içi şiddeti teşvik etmek ve islamın şiddeti teşvik eden bir din olduğu şeklindeki ifadeleri ile nefret yaydığına karar verdi. Mahkeme, geçen hafta verdiği kararda işlenen suça hapis cezası öngörmedi ancak kamuoyu önünde Müslümanlardan  özür dilenmesini talep etti.

Victoria İslam Konseyi’nin mahkemeye verdiği iki papazdan biri olan Danny Nalliah karar karşısında, “İfade özgürlüğümüzü, inanç özgürlüğümüzü sonuna kadar savunacağız. Gerçeği dile getirdik ve bunun için hapse gitmeye hazırız. Kararı, Victoria Supreme Court’ta itiraz edeceğiz” diye konuştu.

Nalliah, grubunun Müslümanlarla bir sorunu olmadığını, kendilerinin suçlandığı ifadelerinin gerçek anlamından soyutlandırılarak sunulduğunu söyledi.

Yargıç Higgins ise, papazların iyi karakterini göz önüne alarak özür dilemelerine karar verdiğini söyledi. Yargıç, yasanın ifade özgürlüğünü korumak için çıkarıldığını, kişilerin, grupların ya da sınıfların, ırkçı ya da dini ayrımcı yaklaşımlardan korunmasını hedeflediğini belirtti.

FOTOĞRAF: Papaz Danny Nalliah

 

 

1110090cookie-checkMüslümanlar’dan özür dilemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.