Mumcu’dan AKP’li Ayalan’a tazminat davası

Mumcu’nun avukatı Erden Er tarafından açılan davanın dilekçesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde, Erkan Mumcu’nun, bir basın toplantısı düzenleyerek, hukuki ve siyasi argümanlarını dile getirdiği kaydedildi.


Söz konusu basın toplantısını, kuliste, televizyondan canlı izleyen Ayalan’ın, Mumcu’nun, genel kurula katılınmayacağına ilişkin prensip kararını açıklamasının ardından, sinirle ayağa kalkarak, küfrettiği iddia edilen dilekçede, söz konusu olaya ilişkin haberin, 28 Nisan 2007 tarihinde Cumhuriyet Gazetesinde yayınlandığı ifade edildi.


Ayalan’ın sözlerinin, “hukuk tarafından himaye edilebilecek bir yanının olmadığı” savunulan dilekçede, “Bilakis bu şekildeki ifade, yakıştırma veya sözlerin gündelik hayat ve konuşma dili içerisinde argo ve doğrudan kişilik haklarına yönelik küfür olarak algılandığı ve ayıplandığı bir gerçektir” denildi.


Dilekçede, milletvekili Ayalan’ın hitabet şeklinin, “yasama faaliyetleri içerisindeki ne söz söyleme ne de belli bir görüş veya düşüncenin açıklanması ve eleştirilmesi anlamında anayasal bir özgürlük ifade ettiği” savunuldu.


Dava konusu sözlerin “anlayışla karşılanamayacak kadar ağır olduğu ve Mumcu’nun kişilik haklarının ihlali niteliği taşıdığı” öne sürülerek, Ayalan’dan, yasal faiziyle birlikte 30 bin YTL manevi tazminat talep edildi.


 

1042390cookie-checkMumcu’dan AKP’li Ayalan’a tazminat davası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.