Nedim Saban’a İngiltere’den ödül

Tiyatro Kedi bünyesinde konuk sanatçı olarak Figaro’nun Düğünü adlı oyununda, Hakan Altıner’in rejisinde, Kont rolünde oynayacak olan Nedim Saban, bir yandan Tiyatrokare’de yapımcılık ve yönetmenlik çalışmalarına, bir yandan da
yazarlık çalışmalarına devam ediyor.

ÖDÜLLÜ SENARYO

Saban, ikinci dünya savaşında Terezin ghettosunda kelebek resmi çizen bir çocuğun varoluş öyküsünü anlattığı bu senaryoyla 2009 finalistleri arasında yer alan tek yabancı oldu. Sözkonusu senaryo şimdiden İngiliz yapımcıların dikkatini çekmeye başladı ve Nedim Saban, konuyla ilgili olarak davetler almaya başladı. Konuyla ilgili detaylı bilgi, kurumun euroscript.co.uk adlı internet sitesi ziyaret edilerek alınabilir.

Türkiye’deki kariyerine televizyonlar için senaryolar ve yarışma programları yazarak başlayan Nedim Saban, medyafaresi, açıkgazete ve nedimsaban.blogspot.com’da yazılar yazıyor, ayrıca tiyatro çalışmalarının yanısıra, Türk televizyonu ve sineması için de senaryolar hazırlıyor.

Nedim Saban, şu anda “Behçet Parçacıkları” adlı bir senaryo üzerinde çalışıyor. Ayrıca Tiyatrokare için, “Bu Da Benim Ailem”in yanısıra, “Postacı Kapıyı İki Kere Çalar” adlı oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Palin Erkan:
(533) 6852591

715660cookie-checkNedim Saban’a İngiltere’den ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.